Haberler

Seat nihayet SUV segmenti ile Cenevre’de




Seat için gecikmiş ama yerinde bir hamle olan SUV segmentine geçiş şık bir tasarımla oldu.

Ateca ile segmente giriş yapan Seat cephesi, opsiyonel olarak sunacağı led farlarla birlikte aracı oldukça şık göstermeyi başarmış. Keskin tasarım çizgileriyle dikkat çeken Ateca, Cenevre’de de ilgi odağı olacak gibi. Tavana yerleştirilen spoyler, araca sportif bir görünüm kazandırırken kullanıldığı malzeme bakımından ise ucuz bir görüntü çiziyor.

Leon’dan tanıdığımız 8 inçlik bir multimedya ekranının kullanıldığı Ateca’da yine opsiyonel sunulacak olan kablosuz şarj özelliği sayesinde, yeni nesil akıllı cihazları şarj etmek hiç de zor olmayacak.

Acil durum fren destek sistemi, şerit takip asistanı, kör nokta uyarı sistemi Ateca’nın güvenlik donanımları arasında yerini alıyor.

Benzinli seçeneklerde 1.0 TSI 110 PS (üç silindirli), 1.4 TSI 150 PS; dizel seçeneklerde ise 1.6 TDI 110 PS ve 2.0 TDI 177 PS motorların yer alacağı elimizde yer alan bilgiler. Bu motorlara VAG grubundan tanıdık olduğumuz 6 ileri manuel şanzıman ve DSG şanzımanlar eşlik edecek. Ayrıca Ateca, yine isteğe bağlı olarak dört çeker sistemle satın alınabilecek.

Ateca, önümüzdeki yaz öncesinde önce Almanya ve İspanya’da, sonra da kademeli olarak diğer Avrupa ülkelerinde satışa sunulacak.

Fotoğraf Galerisi

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu