FeaturedHaberler

2019 DS 3 Crossback tam elektrikli olarak geliyor




Fransız premium markası DS, Mini Countryman ve Audi Q2‘yi hedef alan tamamen yeni bir kompakt SUV üzerinde çalışıyor. Büyük olasılıkla DS 3 Crossback adına sahip olacak yeni SUV, 2019‘da yeni Peugeot 208 ile birlikte piyasaya çıkacak. Auto Express’e göre, iki model de PSA Grubunun yeni CMP platformuna sahip olan ilk modeller olacak.

DS 7 Crossback.

2019 DS 3 Crossback, dört metreden biraz daha uzun olacak. Aracın tasarımı mevcut DS 3 ile yakın zamanda piyasaya sürülen DS 7 Crossback’in tasarım unsurlarını taşıyor olacak. Otomobil, yeni kompak SUV’un yanında satılacak olan mevcut DS 3 hatchback’in yerini almayacak.

Satılan DS’lerin 3’te 2’si DS 3

DS’in başkan yardımcısı Eric Apode, “DS’in 2010‘dan beri sattığı 650.000 otomobilin üçte ikisi DS 3 idi.” diye belirtti. “Tabi ki de geçtiğimiz 6-7 yıl içerisinde DS3 alarak DS dünyasına giren müşterilerimizin çoğundan faydalanmak isteriz.

DS 3 Crossback
DS 7 iç mekan.

Bunun ötesinde, pazarların evrimini de görüyor ve kabul ediyoruz. Aynı şeyi MINI için de söyleyebiliriz. Üç kapılı hatchback satışları azalırken, bir yandan Countryman (SUV) büyük rağbet görüyordu. Audi için de aynısı geçerlidir.”diye devam etti.

Yeni DS 3 Crossback’in tamamen elektrikli bir versiyonu olacak ve 2019 yılında normal versiyonunun ardından piyasaya sunulacak. Elektrikli versiyon 114 HP güç üreten elektrik motoruna, 50 kWh‘lık bataryalara ve yaklaşık 400 km menzile sahip olacak.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Açık ve net söylüyorum fotoğraftaki gibi iç mekan dış mekan güzel olursa ki DS zaten bununla on plana çıkıyor birde türkiyeye ithalatı distributorce yapılan ilk tam elektrikli otomobil oluyor alırım. 400km menzil oldukça iyi. Ve fiyat çok önemli ben vergi olmadığı için aynı zamanda inanılmaz rekabetçi olur diyor fiyati 30.000$ olsa 120k olur ki oldukça iyi. Eğer bu fiyati geçerse yine almam çünkü petrolhead’im. Bu aracı almak isteme nedenim yalnızca 50k lik araca vergi ile 150k vereceğime ederi 120k olanı alırım mantığı. Zaten ülkemize bir girse şu elektrikli araç firmaları inanılmaz bir potansiyel var nufusa oranla en çok bizde satarlar eminim.

  2. Toyota’nın Lexus’u, Nissan’ın İnfiniti’si, Honda’nın Acura’sı neyse Citroen’in de DS’i odur. Ancak Citroen’in DS serisini Lexus’la İnfiniti ile kıyaslamak bence çok yanlış olur. Genesis nasıl Hyundai için daha yeni bir markaysa Citroen içinde DS için daha çok yeni bir markadır. Lexus ve İnfiniti ABD de kendini fazlasıyla kanıtlamış markalardır Citroen’in DS serisinin sadece Türkiye de değil kendini dünyada kanıtlayabilmesi için daha çok zamana ihtiyacı var. Ancak Lexus’un arkasında Türkiye de Toyota güvencesi var bu bile Lexus için bir artıdır ancak Lexus Toyota’dan farklı bir markadır Lexus bir nevi Japonya’nın Mercedes’i dir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu