FeaturedHaberler

Alfa Romeo Giulia, standart versiyonuyla Cenevre’de




Alfa Romeo, uzun süredir ilgiyle beklenen Giulia modelinin standart versiyonunu sonunda 2016 Cenevre Otomobil Fuarı‘nda tanıttı.

Alfa Romeo’nun Giulia ailesinin tamamını Cenevre’ye getireceği geçtiğimiz hafta yayınlanan raporda ortaya çıkmıştı. Dedikodular doğru çıktı ve efsane İtalyan üretici, büyük ilgiyle beklenen modelini podyuma çıkardı.

Raporda yayınlanan motor seçenekleriyle ilgili iddialar da büyük oranda doğru çıktı. Giulia, Alfa Romeo’nun tarihindeki tamamen alüminyumdan üretilen ilk dizel motor olan en yeni nesil Multijet II enjeksiyon sistemine sahip 2.2 litrelik 4 silindirli ünitesiyle 4,000 rpm’de 150 HP (110 kW) maksimum güç ve 1,500 rpm’de 380 Nm (280 lb-ft) maksimum tork ile 3,750 rpm’de 180 HP (132 kW) maksimum güç ve 1,750 rpm’de 450 Nm (332 kW) maksimum tork değerlerine sahip iki farklı seçenek arasından seçim imkanı sunacak. İki konfigürasyonla da 6 ileri manuel şanzıman ya da 8 ileri otomatik şanzıman ile güç arka aksa iletilecek. Üreticinin söylediğine göre değişken geometrili turboya sahip bu motor “en şık sürüş ve konfor tecrübesi”ni sunuyor.

BMW 3-Serisi ile kıyasıya rekabete girecek model, benzinli tarafında 200-bar yüksek basınçlı direkt enjeksiyon sistemine sahip tamamen alüminyumdan üretilen 2.0 litrelik turboşarjlı sıralı 4 silindirli motora sahip olacak. 5,000 rpm’de 200 HP (137 kW) maksimum güç ve 1,750 rpm’de 330 Nm (244 lb-ft) maksimum güç üretecek bu ünite, yalnızca 8 ileri otomatik şanzıman ile birlikte çalışacak.

2016-2017-alfa-romeo-giulia-yeni-tanıtım-italya-italyan-new-debut-release-italy-italian-cenevre-otomobil-fuarı-geneva-auto-show-isviçre-switzerland (27)

Muhteşem dengeye sahip bir RWD araç için büyük zaman harcadıklarını belirten üretici, önde çift salıncaklı (double wishbone), arkada ise 4.5 link bağımsız süspansiyona yer vermiş. Olabildiğince ağırlık tasarrufu yapmak adına bol bol alüminyum parça kullanılırken şaft gibi bazı parçalar karbon fiberden üretilmiş.

Modelin 0-100 km/h hızlanma ya da yakıt tüketimi verilerini henüz paylaşmayan üretici, 180 HP gücündeki 2.2 litrelik dizel konfigürasyonda 1,374 kg (3,029 lbs) ağırlığa sahip olan Giulia’nın (Quadrifoglio Verde versiyonunda 1,524 kg) 100 km/h’den 0 km/h hıza inmek için 38.5 metreye ihtiyacı olduğunu belirtiyor.

Rakamlar hakkında yeterince konuştuk, sırada teknoloji ve donanım var. Oldukça etkileyici yenilikçi teknolojileri içinde barındıran otomobil, stabilite kontrol ve geleneksel servo frenlemeyi birleştiren IBS (Integrated Brake System) adı verilen bir elektromekanik sisteme sahip. Milano’lu üretici bu sayede ağırlık optimizasyonunu doğru bir şekilde yaptığını, pedal titreşimini azalttığını ve az önce rakamlarını verdiğimiz gibi “rekor kıran frenleme mesafeleri” sunduğunu belirtiyor. Ön çarpışma uyarısı (FCW), şeritten ayrılma uyarısı (LDW), otonom acil durum frenleme sistemi (AEB) ve yaya algılama sistemi gibi günümüzün olmazsa olmazı haline gelen teknolojilere de araçta yer verilmiş.

2016-2017-alfa-romeo-giulia-yeni-tanıtım-italya-italyan-new-debut-release-italy-italian-cenevre-otomobil-fuarı-geneva-auto-show-isviçre-switzerland (1)

Giulia, Super ve Quadrifoglio adı verilen 3 farklı donanım seviyesine gelecek model, baz donanımda bile yukarıdaki paragrafta bahsettiğimiz teknolojilerin tamamını standart olarak sunuyor. Buna ek olarak hız sabitleme ve limitleme sistemi, çift bölgeli klima, 6.5 inç büyüklüğünde ekrana sahip bilgi/eğlence sistemi, 3 farklı sürüş modu arasından seçim yapma imkanı sunan Alfa DNA sistemi ve 16 inç büyüklüğünde alaşım jantlar da standart donanımlar arasında yer alıyor.

Super donanım seviyesinde baz donanıma ek olarak çeşitli renklerde deri ve kumaş döşeme seçenekleri, özel iç mekan trimleri ve 17 inç büyüklüğünde alaşım jantlar bulunuyor.

Gösterge panelinde donanım seviyesine göre 3.5 ya da 7 inç büyüklüğünde renkli ekrana yer verilecek. Toplamda 900 W gücündeki 14 hoparlörden oluşan Harman Kadron ses sistemini de unutmamak gerek.

2016-2017-alfa-romeo-giulia-yeni-tanıtım-italya-italyan-new-debut-release-italy-italian-cenevre-otomobil-fuarı-geneva-auto-show-isviçre-switzerland (11)

Bu donanımlara ek olarak sunulan Luxury paketiyle, elektrikli ve ısıtmalı deri döşemeli koltuklar, gerçek ahşap iç mekan trimleri, yan camlarda krom detaylar ve adaptif ön far sistemine sahip (AFS) 35W Xenon farlar ekleniyor. Sport paketinde ise spor direksiyon, alüminyum iç mekan detayları ve Xenon farlar bulunuyor.

86. Cenevre Otomobil Fuarı’nda ziyaretçilerle buluşan Alfa Romeo Giulia, 15 Nisan’dan itibaren Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da siparişe açılacak. İlerleyen zamanlarda daha farklı motor seçenekleri de karşımıza çıkacak.

İlgili Makaleler

22 Yorum

  1. bu motor seçenekleriyle TR’de bırak BMW’nin rakibi olmasını onbinlerce araç fark yer. diğer pazarları göreceğiz. ölü doğan çocuk. 2.0, 2.2 motorlar artık bu ülke için fazla lüks oldu.

    1. İlerleyen dönemlerde ben bekliyorum alfadan bu arabaya böyle 1.4 tb gibi bi manyaklık kasa hafif çünkü 😀

  2. abi böyle standart model mi olur ya buna plaka takmazsın o tampon harcanmaz alfa geri döndü remen bu sene baya ilerlediler bekleyip bekleyip şimdiye saklamışlar güzel olmuş

  3. Yanlız en büyük rakibi 320i nin verileri diye verdiğiniz veriler 1.6 motorlu 320i ED nin verileri… 2.0lt motorlu asıl 320i nin verileri ile karşılaştırmak gerekir 2.0lt motorlu Alfa yı da… elmayı elma, armutu armutla 😉 Eğer ileride 1.4 multi air 170 lik motoru koyarlarsa o zaman Türkiye de rakipleri ile mücadele edebilir.

  4. Bayağı hoş duruyor. Özellikle kocaman shifterlara bayıldım adeta. Baz modelde kullanılan plastik kalitesi pek hoş olmayabilir gibi geldi bana yalnız. Umarım yol tutuşu ve sürüş zevki iyi olur. Motor seçeneklerinin 2 litre ve üzeri olması bizim ülkemizde ne yazık ki 1-0 geride başlamasına sebebiyet verecek. Fiyatlandırma düzgün yapılırsa onun da önüne geçilir ama şimdiden ucuz bir araba olmayacağı belli ne yazık ki.

    Onun dışında, 320i modelinde 1.6 motor var, dolayısıyla karşılaştırma için BMW’nin de 2.0 motoru kullanılsa daha iyi olurdu ki 330i 252 beygir ve 350 Nm torkuyla “biraz” önünde Gulia’nın.

    1. Bu arada bildiğim kadarıyla şanzımanı ZF üretiyor, iyi performans ve düşük yakıt tüketimi verecektir. Herkesin BMW\’den aşina olduğu ve kendini ispatlamış bir şanzıman zaten.

  5. 1.4 170lik motoru sırf türkiye için koyarlar ve koyarlarsa ilk alan ben olurum herhalde

  6. Şu bazı dokunmatik ekranların, parmak izi lekesi tutmasına bir çözüm bulsalar süper olacak. Özellikle güneş vurunca işler bayağı zorlaşıyor.

  7. iç tasarıma diyecek bişey bulamadımda ön farları bir türlü beğenemiyorum ya 159 gibi araba zor gelir heralde artık resmen dibim düşüyor 159 görünce

  8. 1.6 dizel veya 1.4 turbo benzinli bir motor kesinlikle isterdim. Yollarda görmek istediğim bir araba, çok beğendim. Ama bu motor seçenekleri ve bu vergi sistemiyle biraz zor görünüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu