FeaturedHaberler

Lexus’un Cenevre yıldızı: LC 500h




Otomobil dünyasının kalbi Cenevre Motor Show’da atarken, ilk kez tanıtılan modeller de ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Lüks ve şıklığı harmanlayarak diğer markalardan farklı bir tasarım anlayışı benimseyen Lexus, Cenevre’de tanıttığı LC 500h modeliyle hibrit spor otomobiller sınıfına ciddi bir üye kazandırmış gibi görünüyor.

295 BG güç ve 348 Nm tork değeri sunan 3.5 lt V6 motorla birlikte 60 BG güç üreten elektrik motorunun birlikte kullanıldığı Lexus LC 500h, maksimum 355 BG güce sahip.

Performans verileri henüz açıklanmayan modelin 0-100 km/sa hızlanmasını 5sn’nin altında tamamlayacağını belirten kaynaklara göre LC 500h, atmosferik 5.0 lt V8 motora sahip 467 BG gücündeki LC 500 modelinin performans verilerine çok yakın değerler ortaya koyabilecek.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu