Haberler

Opel Mokka makyajıyla Cenevre’de!




Opel’in el üstünde tutulan crossover’ı Mokka, X versiyonu ve makyajla birlikte getirdiği birçok yenilikle Cenevre Fuarı’nda boy gösterdi.

Testinde de söz ettiğimiz ön ve arka ekler modelden arındırılırken, hafif revizyonlarla beraber gelen kanat şeklindeki ön ızgara, modelin takipçilerini heyecanlandırdı. Kanat şeklindeki ızgaradan daha dikkat çekici bir şey varsa, bu şüphesiz güncellenmiş gündüz ve adaptif LED farlardır.

Grafik modifikasyonu departmanı ile beraber çalışılan arka kısım, LED stoplarla epey hareketlenmiş. Ayrıca Amber Turuncusu ve Absolute Kırmızı isimli taptaze iki rengi de bünyesine ekleyen model, gittikçe özgünleşiyor.

İç kısma geçildiğinde, beklenenin aksine yeni Astra Compact’ın tüm detaylarına birebir sahip olan model, 7 veya 8 inçlik dokunmatik ekranlarla İntelliLink bilgi & eğlence sistemini kullanıcılarına sunarken, kullanıcılarını yoğun bir tuş kalabalığından da kurtarmış oluyor.

Kaputun altında yer alan 1.4 litrelik revize edilmiş ünite 152 beygir güç üretirken, bu gücü 6 ileri otomatik şanzıman ve 4 tekerlekten çekiş sistemiyle yere aktaracak. Dizel tercih eden kullanıcılarına ise model, 1.6 litrelik turbo dizel üniteden fışkıran 110 beygir ve 136 beygirlik seçenekler sunacak.

Bu sonbaharda Avrupa’da satışa sunulacak olan modelin, Amerikan kardeşiyle farklı zamanlarda kullanıcılarıyla buluşmasına yüksek ihtimal verilirken, ABD’de gerçekleştirilecek olan New York Auto Show için tarih verilmesi bekleniyor.

DİPNOT: Kaynakta bahsedilmemesine rağmen modelin iç mekan görsellerinde gördüğünüz üzre ‘BOSE’ müzik sistemi olduğu kanısına vardım. Herhangi bir ayrıntı belirtilmemiştir.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Ha bu makyaj? İçi neredeyse Astra’yla aynı olmuş. Arka kısmı farklı stoplarla yapsalarmış direk yeni kasa diye tanıtabilirlerdi.

  2. Opele sorarım neden tüm göstergeler makyajlı mokkadaki gibi değil? Hep yamuk.

  3. astra yı 4 yıl kullandım ve o 4 yıl boyunca o sanki altı erimiş gibi duran direksiyondan kıllandım. ve bunda hala o eski direksiyon almama sebebi

  4. Opeli seviyorum ama bu direksiyon nedir be. alacağı varsada almaz insan. Koysana yeni astradaki direksiyondan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu