Haberler

BMW’den teknik verilere makyaj




BMW, Cenevre Otomobil Fuarı ile birlikte, sedan amiral gemisi M760Li xDrive modelini tanıttı. V12 motorlu 7 Serisi’nin online tanıtımının Şubat ayında yapılmasından sonra, bu muazzam model ilk defa Cenevre Otomobil Fuarı ile görücüye çıktı. M760Li xDrive, geçtiğimiz günlerde tanıtılan Alpina B7 Bi-Turbo ile birlikte, 7 Serisi’nin en ateşli modelleri olacaklar.

İşin ilginç yanı, Bavyeralılar iki hafta önce bu aracın sahip olduğu 6.6 litrelik M Performance TwinPower Turbo V12 motorunun 600 beygir ve 799 Nm tork üreteceğini açıklamışlardı. Fakat Cenevre’deki BMW ziyaretçilerini bu konuda bir sürpriz bekliyor. Çünkü bu muhteşem modelin teknik verileri güncellenmiş durumda. BMW, motorun gücünün 10 beygir daha fazla olduğunu açıklayarak, kataloglardaki sayıyı 610’a yükseltmiş durumda. Aynı zamanda 3.9 saniye olarak açıklanan 0-100 km/h değeri de 3.7 saniye olarak güncellendi. Son sürat ise sürücünün tercihine bağlı olarak M Driver’s Package ile 250 km/h ya da 310 km/h olarak belirlenmiş.

Bu güncellemelerin yanı sıra, aracın yakıt tüketimi de belirtilmiş. 100 kilometre mesafede karma tüketimi 12.6 litre olan aracın CO2 emisyonu ise kilometre başına 294 gram.

BMW, aynı zamanda ücretsiz olarak alınabilecek V12 Excellence isimli görünüm opsiyonunu da tanıttı. Peki, ne var bu V12 Excellence paketinin içinde? BMW, paketin adı gibi harika bir iş çıkararak aracın önündeki hava kanallarının üstüne, genişlemesine krom bir çıta yerleştirmiş; gün geçtikçe büyüyen böbrek ızgaralarının da gümüş renklisini kullanmış. Arka direklere de bir V12 arması eklemeyi ihmal etmeyen firma, büyüleyici dokunuşunu modelin arkasına bir çift krom egzoz ve ek bir krom çıta yerleştirerek tamamlamış.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Böbrek ızgaranın b*kunu çıkardılar ön taraf yakında tamamen ızgara olacak.

  2. 1.6 4 silindir motorunu 1.5 3 silindire düşüren pinti Bmw, 6.0 v12 yi 6.6 ya çıkarmış, insan hayret ediyor, ama araba şiir…

    1. 1.6 yı 1.5 e dusurmesi gayet normal cunku 2.0 da kullandığı silindirleri kullanıyor bu acıdan ekonomik. 6.0 da 6.6 yapmasının tek sebebi 6.0 motoru gelistirmek yerine halihazırda rols da kullanılan motora ufak tefek kalibrasyonlar yapıp koymus yani yine pintilik

      1. Nedenlerini bende biliyorumda, 1.5 3 silindirli motor 1.6 4 silindire göre daha az ekonomik ve daha az gidiyor. Neyse yine gerildim..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu