FeaturedHaberler

2017 model Discovery çizimleri ortaya çıktı




OmniAuto birkaç çizim ile 2017 model Land Rover Discovery’nin nasıl görüneceğini ortaya çıkartmış.

Çizimler, yeni Discovery modelini şimdiki modelinden alınan küçük detaylarla, Discovery Sport’un izinden gidilerek tasarlanmış stil sahibi bir crossover haline çevirmiş. Değişiklikler mevcut aracın hayranları için üzüntü verse de, Discovery’nin çizimlerindeki ön tampon altı plaka bize hala bu aracın içinde arazi canavarı olduğunu ve engelleri kolaylıkla aşabileceğini gösteriyor.

Arka tarafa geçildiğindeyse ön çamurluktaki hava kanalları ve yukarı doğru giden karakteristik çizgiyi görebilirsiniz. Model özünü inkar etmiyor ve kademeli bir tavan ile karşımıza çıkıyor. Bagaj kapağına monte bir de spoiler dikkat çekiyor ve sportif kardeşine atıfta bulunuyor.

Land Rover yeni model hakkında ağzı sıkı ve olabildiğince bilgi vermemeye çalışıyor ancak yeni jenerasyon Discovery’nin alüminyum şaseli olacağı ve bir önceki neslinden daha hafif olacağı da söylentiler arasındaki yerini alıyor.

Motor opsiyonlarının aynı kalacağı onaylanmadı fakat Discovery’nin Ingenium benzinli motorlarında çeşitlilik yapması bekleniyor. Önceki bilgilere dayanarak firmanın 3.0 litrelik SDV5 dizel motor ve hibrid özellikli dört silindirli motor üzerinde çalıştığı ileri sürülüyor.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Ne cizimi araba uretildi bile satisi yapiliyor suan cok yerde gordum on tarafi yeni range e benzesede arka daha toplu evok gibi ve arka farlar yuvarlak let yer moskova

    1. Dostum senin dediğin Freelander’ın yerine geçen araç olan Discovery Sport. Bu ise daha büyük cüsseli eski nesil Discovery’nin yerini alacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu