Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

EPGIS açıkladı; Akaryakıt için yeni bir ÖTV zammı gelebilir




Akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren işveren sendikası Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’nın (EPGİS) Kurucu Başkanı Fesih Aktaş, kritik açıklamalarda bulundu.

Akaryakıt dalında faaliyet gösteren patron sendikası Güç Petrol Gaz İkmal İstasyonları Patron Sendikası’nın (EPGİS) Kurucu Lideri Fesih Aktaş, sendikanın hafta sonu yapılan 2. olağan genel heyetinde kesimin geleceğine dair açıklamalarda bulundu. Buna göre gelecekte akaryakıt çeşitlerine yeni bir ÖTV artışı gelebilir.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş, “Petrol ve uluslararası ürün fiyatları son 15 yılın zirve rakamlarına ulaşmıştır. Bunun yanı sıra ülkemizde döviz fiyatlarındaki artışın da akaryakıt fiyatlarına yansıması kaçınılmaz hale geldi. Bu yansımamın minimize edilmesi için devletçe getirilen koruma kalkanı olan Eşel Mobil Sistemi, LPG de 2020 yılı eylül ayından beri, motorin ve benzinde ise 2020 aralık ayından beri kesintisiz şekilde devam etmektedir.

Bu kalkanın devlete 2021 yılı maliyeti yaklaşık 18 milyar TL’ye dayanmıştır. Hali hazırda devletin benzinde rutinde alması gereken litrede 2 lira 52 kuruştan 67 kuruş, motorinde alması gereken litrede 2 lira 5 kuruş iken litrede 71 kuruş, LPG de ise alması gereken litrede 1 liradan hiç almayarak ciddi bir ekonomik destek sağlamaktadır. Bu desteğin sürdürülebilmesi için 18 Mayıs 2021 de olduğu gibi bir defa daha zaruri bir ÖTV artırımına gidilebilir.” dedi.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Forumda bir bölüm olsa atışın serbest olduğu nasıl olurdu diye gene içimden geçiverdi öyle. Atamıyorum atsamda tutan yok mağdurum sayın admin :s

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu