Haberler

Karşıyaka, tırmanma yarışına ev sahipliği yapıyor




2016 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın ilk yarışı 26 – 27 Mart 2016 tarihlerinde Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’na (TOSFED)  bağlı Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) tarafından Karşıyaka’da düzenleniyor.

Farklı spor dallarına olan yüksek ilgisi ve desteğiyle dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi, otomobil sporlarına destek veriyor. 26 Mart Cumartesi günü saat 15:00 – 17:00 saatleri arasında Karşıyaka Anayasa Meydanı idari ve teknik kontrollerle başlayacak olan Türkiye Tırmanma Şampiyonasının ilk ayağı Karşıyaka Tırmanma Yarışı, aynı gün saat 17:45’te Anaysa Meydanı’ndan start alıyor.

27 Mart Pazar günKarşıyaka Tırmanma Yarışı Afişü ise yarışmacı ekipler, Karşıyaka Yamanlar Piknik alanından başlayan 6,50 kilometrelik özel etapta yarışacaklar. İlk defa kullanılan bir parkur olması, yarışmacılara ter döktürecek.  3 çıkış olarak gerçekleşecek Karşıyaka Tırmanma Yarışına 6 ayrı kategoride araçlar katılacaktır. 09:30 – 11:45 saatleri arasında antrenman çıkışları ile başlayacak ikinci gün programında, şampiyonanın ilk startı 13:00’te veriliyor. Yarışmada dereceye giren yarışmacılar 18:30’da Karşıyaka Yamanlar Piknik Alanında düzenlenecek ödül töreninde kupalarını kaldıracaklar.

Şehir merkezine olan yakınlığından dolayı şampiyonanın ilk ayağına Ege Otomobil Sporları Kulübü tarafından, İzmir halkı ve sporseverlerin büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

Kaynak : EOSK

 

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu