FeaturedHaberler

Subaru Global Platform tanıtıldı




Subaru, yakın gelecekteki otomobillerinin temelini oluşturacağını belirttiği yeni şasi tasarımının örtüsünü kaldırdı.

Geliştirme aşamasındaki yeni platformu ilk olarak bu yılın sonunda tanıtacağı yeni Impreza’da kullanacak olan Subaru, gelecek jenerasyon otomobillerini “Subaru Global Platform” adını verdiği bu yapı üzerine inşa edecek.

Subaru, geleneksel düşük ağırlık merkezli karoser prensibine göre inşa ettiği yeni platformun günümüzde kullandıklarına oranla %70-%100 oranında daha rijit olduğunu belirtirken, doğrudan gövdeye monte edilen yeni arka denge kolu sayesinde sallantıları da %50 oranında azalttığını iddia ediyor.

Hakkında detaylı teknik bilgi paylaşmadıkları bu şasinin Subaru otomobillerine daha dinamik bir sürüş katacağını belirten Fuji Ağır Sanayi Başkanı Yasuyuki Yoshinaga, ayrıca; ses, titreşim ve sertlik seviyelerinin azalmasıyla birlikte konforun da artacağını ifade ediyor. Benzinli, dizel ve elektrikli olan tüm modellere uygun olarak geliştirilen yeni şasiyle birlikte tüm Subaru müşterilerine aynı kaliteyi sunacaklarına da değinen Yoshinaga, Subaru’nun her zamankinden daha çekici bir marka olması için var güçleriyle çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu