Haberler

KIA üretim kapasitesini artırıyor




Dünyanın en hızlı büyüyen otomobil üreticilerinden biri olan KIA, 2016 yılında küresel çapta 3 milyondan fazla otomobil satmayı hedefliyor. KIA, büyümekte olan talebi karşılamak için yeni fabrika yatırımıyla üretim kapasitesini artırıyor.

Son yılların en başarılı otomobil markaları arasında yer alan KIA, dünya pazarındaki ağırlığını güçlendiriyor. Hızlı bir yükseliş kaydeden KIA, 2008 yılında satış bazında 14. sırada yer alırken, şu anda en büyük 9. küresel otomobil üreticisi unvanını taşıyor. 2015 yılında 2,9 milyon adet satış ile %3,2 pazar payına sahip olan KIA, 2016’da küresel çapta 3,12 milyon adetlere çıkmayı hedefliyor.

KIA büyümekte olan küresel talebi karşılamak için üretim kapasitesini artırmaya devam ediyor. KIA, üretim faaliyetlerine güç katacak olan yeni fabrikasını Meksika’nın Monterrey şehrinde devreye alıyor. 1 milyar dolarlık bir yatırımla yapılan fabrikada ilk otomobilin üretimi 2016’nın ortalarında gerçekleşecek. Kuzey Amerika, Orta ve Güney Amerika bölgelerindeki pazarlara hitap edecek olan yeni fabrika ile birlikte KIA’nın yıllık küresel üretim kapasitesi 300.000 adet oranında artacak.

Önümüzdeki dönemde küresel büyümeye odaklanan KIA, üretim tesislerinin sayısını ve verimliliğini artırarak yeni pazarlarda boy göstermeye devam edecek.

Furkan Turan

20 yaşında genç bir otomobil tutkunuyum. Beni yolda bırakmayan her otomobile saygı duyarım. Ama sevmem için çok daha fazlası gerekir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu