FeaturedHaberler

Tesla, Audi’nin ilham kaynağı




Kaliforniyalı marka önceleri sadece alışılmışın dışında bir konuya, elektrikli spor otomobillere odaklanan bir çaylak olarak görülürdü. Tesla’nın başarısına fazla ihtimal verilmezken Elon Musk’ın fikirleri başarıyı kanıtladı ve markayı Audi, BMW ve Mercedes-Benz gibi geleneksel üreticilere karşı güçlü bir rakip kıldı.

Audi’nin yeni teknik patronu Stefan Knirsch Ingolstadt merkezli markanın yeni planlarını açıklıyor. Bu doğrultuda Audi, Tesla’nın risk almayı seven yapısından ilham almak istiyor.

Knirsch, Tesla’nın piyasaya yeni ürün sürme konusunda inanılmaz bir becerisi olduğunu belirtirken Alman markanın da bundan sonra bu konuda daha atik olacağını söylüyor.

Audi’nin daha çok Tesla gibi düşünmesi gerektiğini belirten Volkswagen AG’nin Audi kökenli CEO’su Matthias Müller, markanın yeni planlarını bu doğrultuda şekillendiriyor.

Stefan Knirsch’in daha önce bir röportajda açıkladığı gibi, Audi’nin bu planlarının sebebi, markanın Tesla ve diğer Silikon Vadisi şirketleri gibi hızlı davranan, risk alan ve yenilikçi düşünen bir yapıya kavuşması gerektiği.

Diğer taraftan teknik patrona göre; Tesla, otomotiv sektörünün maliyet düşürme, ürün genişletme, imalat tesislerine yatırım ve kara odaklanma gibi vazgeçilmez öğeleri yüzünden son zamanlarda biraz daha geleneksel davranmaya başlamış.

Bu noktadan hareketle, Audi’nin yeni teknik patronu, Tesla’nın düşünce yapısını değiştirdiğini, ancak şirketin otomotiv dünyasına girerken ortaya koyduğu tutumun, Alman markanın yeni ürünler geliştirmesine ve farklı bir stratejiye yönelmesine ilham veren unsur olduğunu belirtiyor.

Audi, 500 km menzilli, 15 dakikada şarj olan ve içten yanmalı denginden daha pahalı olmayan bir aile otomobili üretmek istiyor. Alman firmanın elektrikli araçlar ve otonom sürüş konularındaki ağır yatırımlarının tamamlanmasının ardından yeni modelin ortaya çıkarılması bekleniyor.

İzzet Can Bekar

Küçükken babamın Tipo'suna binip onu kullandığımı hayal ederdim, zihnimde uzun yolculuklara çıkar babam gibi vites değiştirirdim. O yıllarda gelişen bu tutku, hayatıma şekil veriyor. Bu arada İTÜ'de Makina Mühendisliği okuyorum ve gerçek bir motor sporları tutkunuyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu