Haberler

Elektrikli Corvette’den muhteşem rekor




Battery Show 2015’de tamamen elektrikli Genovation GXE Corvette’i gördüğümüzde etkileyici teknik özellikleri ile karşılaştık. Teknik verilerde 0’dan 100 km hıza 3 saniyede ulaşırken 322 km/s son hız verisi açıklanmakta. Bu verilere ulaşmak için araç 700 hp güç ve 814 NM tork değerini tamamen elektrikle sağlıyor.

Bu projenin yöneticisi Bob Simpson ile bir çok hız rekoruna imza atan Johnny Bohmer NASA’nın Florida’daki Kennedy Uzay Üssünde tamamen elektrikli C6 Z06 ile 300 km hıza ulaştılar. Bu sürüş Uluslararası Yarış Federasyonu’nun (IMRA) rekor kitabında Elektrikli Yasal Araçlar başlığında ilk sırayı almasını sağladı.

Piyasaya sürülen kitapta, aracın bu rekora ilk test gününde imza attığı belirtiliyor. Aracın geliştiricileri fazladan bir kaç deneme ile daha yüksek hızlara ulaşabileceğini söylüyorlar. Ancak daha fazla sürüş olup olmayacağını bilemiyoruz. Düşündüğümüzde daha önce Teksas’ta 286 km son hıza ulaşan Zombie 222 (elektrikli bir Mustang ’68) birebir karşılaştırılmaları son derece eğlenceli olabilir.

Genovation, GXE için 330.000 dolar öneriyor; ve bu fiyata 6 ileri oranlı manuel şanzıman, 44 kw’lık batarya seti dahil ediyor. Bu batarya seti ile araç 241 km’lik menzile sahip oluyor.

 

 

Gökhan Güldentekin

1986 Ankara doğumluyum 2004 yılında başladığım Bilkent Üniversitesi Mimarlık Fakültesini 2011 yılında tamamladım. Ardından Başkent Üniversitesinde yüksek lisans geldi. Şuanda uluslararası bir inşaat firmasında yönetici olarak çalışmaktayım. Eğitim sürecindeki rakamsal gecikmelerde açıkça ortaya koymaktadır ki otomobil tutkusu hayatımda her zaman ağır basmıştır.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu