Haberler

Maybach E-Serisi’ne de el attı!




Premium sınıfın ekonomik gözdesi Mercedes, geçtiğimiz günlerde yeni E-Serisi’ni Kuzey Amerika Auto Show’da gözler önüne sunmuştu. Bu kez casus fotoğrafçılara yakalanan modelin üzerinde ise Maybach imzası var.

Yarattığı şaheserlerle daha çok ensesi kalın kullanıcılara hitap eden Maybach, alışılmışın aksine S-Serisi’ni değil bu kez E-Serisi’ne dokunuşlarda bulunmuş. Tıpkı S-Serisi gibi daha uzun dingil mesafesi ve daha uzun arka kapılarıyla, arka yaşam alanına egzantrik değişiklikler yapması muhtemel olan Maybach, en büyük değişikliği iç mekanda yapacağını duyurmuş.

Bu iç mekanın bileşenlerinden bahsetmemiz gerekirse, öne çıkan Nappa deri koltukların yanı sıra, eklenmesi henüz kesinleşmeyen ahşap trim ve krom detayların, premium seviyesini yukarılara çekmesi bekleniyor.

Yalıtımı da gıdıklayan Maybach, bu hamlesini Burmester’ın ‘3D Surround’ kalitesindeki bir ses sistemiyle kombine ederek, kaliteli audiofilleri savaşa çağırıyor. Vurucu hamleyi full ayarlı arka koltuklarında karşımıza çıkaran Maybach, E-Serisi’nde arka koltukların tam ortadan ayrılarak 2 bütünü oluşturacağını belirtmiş. Ali abi’nin eski 745’indeki gibi hem ısıtma hem de soğutmayı bir arada sunması beklenen koltukların, masaj fonksiyonuna sahip olması bence farz.

Motor seçenekleri halen açıklanmadı. Ancak Maybach’in burada bir değişime gitmeyerek, halihazırda E-Serisi’nin en güçlü ünitesi, 3 litrelik 6 silindirli, turbo beslemeli benzinli üniteden, 333 beygir ve 480 Nm tork elde etmesi ve bunu modelde gayet yararlı bir şekilde kullanması bekleniyor.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu