FeaturedHaberler

Toyota Supra yedek parçaları yeniden üretime giriyor!




Geçtiğimiz yıl yollara dönen Toyota Supra çok sevilse de, eski jenerasyonlarına ait orijinal yedek parçaları konusunda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Japon marka bu duruma bizzat el attı ve Supra tutkunlarını sevindirecek bir adıma imza attı.

Toyota Supra A70/A80, orijinal yedek parçaları ile hayata dönüyor!

Japon markanın performans birimi Gazoo Racing’in başkanı Shigeki Tomoyama, müjdeli haberi yeni Supra’nın Japonya’da düzenlenen birinci yıl etkinliğinde verdi. “GR Heritage Parts Project” adlı program kapsamında efsane modellerine orijinal yedek parça desteği vereceklerini belirten Tomoyama, programın ilk üyelerinin Supra A70/A80 olacağını duyurdu.

Yeni duyurulan program kapsamında hangi parçaların yeniden üretileceği belirsiz. Ancak 2JZ sandık motor üretiminin en büyük beklenti olduğu biliniyor. Zira yeni Toyota Supra, geniş motor bölmesi sayesinde 2JZ swap işlemine olanak tanıyor. Bunun yanı sıra çeşitli gövde ve trim parçalarının da fabrika kalıplarıyla üretileceği belirtiliyor.

Toyota’nın eski modelleri diriltme projesi, bu tarz efsanevi modelleri üreten Japon markaları arasında bir ilk değil. İlk olarak 2017 yılında Nissan, Nismo Heritage Parts programı kapsamında Skyline GT-R için orijinal yedek parça üretimine başlamıştı. Ayrıca Mazda ilk jenerasyon Miata, Honda ise eski NSX modelleri için benzer yedek parça programı yürütüyor.

Sizce bu tarz orijinal yedek parça programları, kullanıcıların marka sadakati kapsamında olumlu etki yaratır mı? Görüşlerinizi aşağıdaki yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu