Haberler

Ford, polis araçlarına çelik yeleklerini giydirdi




Ford’un polis kuvvetleri için üretmiş olduğu iki model olan Interceptor Sedan’ın ve Interceptor Utility’nin güvenliklerini en üst safhaya çıkardı.

Polislerden gelen en büyük isteğin daha fazla balistik koruma olduğunu belirten ABD Adalet Bakanlığı, Ford’a sunduğu teklifle; polis memurlarını güvende tutmak için fabrika çıkışlı halde balistik paneller bulunduracak olan modellerin testlerini tamamladı. Bu panelleri sayesinde 30 kalibre zırh delici mermiler dahil çeşitli güçlere karşı koyabilecek.

Type IV adı verilen bu koruma panelleri seçenek olarak her iki modelde de sunulacak. Fiyat tespiti henüz yapılmamış. Lakin Ford, hali hazırda bulunan Type III panellerinin yeter de artar olduğunu düşünüyor. Type III panelleri ise, tüm tabancalar ve Los Angeles Polis Departmanı tarafından “özel tehdit mermileri” olarak tanımlanıp 30 kalibreye ulaşan mermilere kafa tutmak için biçilmiş.

 

 

Keşke bizim güvenliğimizi sağlamak için gece gündüz uğraşan polislerimizde de olsa dedirtecek cinsten…

 

Haktan Karatepe

Otomobiller, hayatımda ilgiyle uğraşırken büyük zevk aldığım şeylerin en başında geliyor. Sürekli bir şeyler öğrenmeye çalışıp, kendimi geliştirmek adına uğraşıyorum. Bu öğrenme sürecinde Otopark.com ile beraber yürüyorum. E.C.A Elginkan Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisiyim.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Keşke bizim ülkemizde de polis araçları yerli imal edilse de bizim de videolarımızı yurt dışından izleseler.

    1. Destek veren yok ki. İnsanlar bir şeyler üretmeye çalıştıkça “birileri” önlerini tıkıyorlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu