FeaturedHaberler

Yeni Skoda Superb hibrit motoruyla duyuruldu!




Skoda’nın premium D sınıfında yer alan güçlü modeli Superb, sonunda makyajlı versiyonuyla ortaya çıktı. Hibrit motoruyla şimdi daha verimli olan yeni Skoda Superb ile ilgili detaylar haberimizde!

Skoda Superb makyajlandı: Hibrit motor seçeneği geldi!

Tasarım tarafında önemli bir elden geçme operasyonuna uğrayan Superb, bunun sonucu olarak daha rafine hatlara kavuşmuş. Ön bölümünde biraz daha büyüyen ızgarasıyla dikkat çeken otomobil, yeni LED Matrix farlarında farklı koşullar için adaptif aydınlatma modları sunuyor. Öyle ki Skoda’ya göre tamamen yeni far teknolojisi, uzunlar açıkken bile karşıdaki kişinin gözünü almayacak kadar hassas programlanmış. Ayrıca yenilenen ön tampon sayesinde aracın 8 mm uzadığı da belirtiliyor.

Arka kısımda ise yeni LED stopların yanı sıra bagaj kapağını çevreleyen krom kuşak ve uzunlamasına konumlandırılan Skoda yazısı dikkat çekiyor. Çek üretici yenilenen tasarım felsefesine göre yeni modellerinin arka bölümünde bu yazıyı kullanacak. 18/19 inç jant seçenekleri ve kapılar açıldığında yere yansıtılan logo detayı, dış mekandaki diğer yenilikleri oluşturuyor.

Makyajlı Skoda Superb’in iç mekanında ise kalite tarafında iyileştirmeler yapılmış. Yenilenen trimlerin yanı sıra 8 inçlik dokunmatik ekran ve Bolero ses sistemi standart olarak geliyor. Üst paketlerde ise 9.2 inç Columbus bilgi-eğlence sistemi, Canton ses sistemi ve sanal kokpitten oluşan bir yapı görüyoruz. Bunun yanı sıra konfor vaat eden R&D paketinde masaj destekli Alcantara koltuklar ve piano black kaplamalar öne çıkıyor.

Skoda, yeni Superb’in kaputunun altında ise tam 6 farklı motor seçeneği sunuyor. Dizel seçeneklerde 120 beygir güç üreten 1.6 TDI giriş seviyesini oluştururken, 150 ve 190 beygirlik 2.0 TDI ise güçlü motor seçeneklerini oluşturuyor. Benzinli tarafta ise 150 beygirlik 1.5 TSI motorun yanı sıra 190 ve 272 beygir gücündeki 2.0 TSI seçenekleri kullanıcıları bekliyor. Tüm motor seçeneklerinde 6 ileri manuel ve 7 ileri DSG şanzımanın seçilebildiğini, ayrıca dört tekerden çekiş seçeneğinin mevcut olduğunu belirtelim.

Skoda Superb’in merak edilen hibrit güç üniteli seçeneği ise “Superb iV” olarak tanımlanıyor. Passat GTE’de gördüğümüz 1.4 litrelik TSI hibrit motoru kullanan Skoda Superb iV, elektrik desteğiyle kullanıcısına 218 beygir güç sunuyor. 55 kilometreye kadar elektrikli sürüş imkanı sunan otomobilin karma tüketimde ise 850 kilometre menzile ulaşabildiği ifade ediliyor.

Üretimi kısa süre içerisinde başlayacak olan makyajlı Skoda Superb, bu yılın sonuna doğru yollarda olacak. Modelin hibrit versiyonu için ise 2020’nin ilk çeyreği telaffuz ediliyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu