Haberler

Mercedes’in ilk pickup’ı sonunda görücüye çıkıyor




Mercedes-Benz, geçtiğimiz yıl yaptığı resmi duyuru ile beraber yakın zamanda bir pickup modeli çıkaracağının sinyallerini vermişti. Söylentilere göre bu model yüksek ihtimalle Paris Otomobil Fuarı’nda gün yüzüne çıkacak.

Alman üretici geçtiğimiz yılın Mart ayında, 2020 tarihine kadar bir pickup modeli üretme planlarının olduğunu açıklamıştı. Şirket içinde ismi açıklanmayan bir çalışanın sızdırdığı bilgilere göre bu planlar artık son aşamaya gelmiş durumda ve Mercedes-Benz ilk pickup modelinin örtüsünü Ekim ayında Paris’te düzenlenecek otomobil fuarında indirmenin hazırlıklarını yapıyor.

Mercedes-Benz ticari araçlar CEO’su Volker Mornhinweg, geçtiğimiz günlerde bir dergiye verdiği röportajda bu iddiaları doğrulayarak 2017’nin sonuna kadar Mercedes X-Class adını verdikleri bir arazi aracı sınıfını tanıtmak istediklerini resmen açıkladı. Bu aracın Volkswagen Amarok’a rakip olacağını belirten Mornhinweg, şasi ve dört tekerlekten çekiş sistemi de dahil olmak üzere Nissan ile ortak çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Bu ifade Mercedes’in pickup modelinin Nissan Navara temelli olabileceğini akıllara getiriyor.

3 donanım seviyesiyle satışa sunulacak Mercedes X-Class, Nissan Navara’da kullanılan 2.3 litrelik turbo dizel motorun yanı sıra dört-sekiz silindirli motor seçeneklerinin bulunması bekleniyor. Ayrıca markanın Renault ile işbirliğiyle ortaya çıkan Mercedes Citan’ın aksine bu araçta daha şık ve lüks bir iç mekan kullanılacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Umarım navara gibi eski nesil 4×4 yerine amarok gibi sürekli 4×4 kullanırlar. Güçlü pikaplar için şimdiye kadar çıkmış en güzel donanım. d-max kullanan biri olarak yazıyorum şu an satılan güçlü pikaplar için 4×2 çekiş yol tutuşa yetmiyor.

  2. mercedes karlılık uğruna iyice çizgiyi bozdu yakında c ve e seriside başka araçlarla ortak altyapı kullanırsa şaşırmamak lazım.

  3. sen ne çirkin bir metal yığınısın ya kesin bu da navara hilux L200 üzerine yapılır omuz çizgisi onu gösteriyor 50 bin tl lik doblo yu alıp 100 bin liraya satıyorlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu