Haberler

Aston Martin, Red Bull ile teknoloji partnerliği yapacağını duyurdu




Motorspor.com’un daha önce bildirdiği üzere İngiliz spor aracı üreticisi Aston Martin, Red Bull ile teknoloji ortaklığı yapacağı yönünde aylardır devam eden spekülasyonlara son vererek bu dedikoduyu resmen onayladı.

Yakın zamanda başlayacak olan şampiyonada, Red Bull RB12 Aston Martin logosunu taşıyacak.  “Bu proje Red Bull’da bulunan herkes için gerçekten heyecan verici bir deneyim.” diyen Red Bull’un patranu Christian Horner; “Bu inovasyon birlikteliği sayesinde ikonik Aston Martin logosu 1960’dan sonra ilk kez grand prixlere dönecek.” diye ekledi.

Aston Martin aslında Mercedes motorlarını da içeren daha büyük bir planın parçasıydı. Ancak Red Bull’un umutlarının gerçekleşmemesi ve Mercedes ile süregelen görüşmelerin sonuç vermemesi üzerine Force India’ya yoğunlaşıldı.

Bu planlar -Johnie Walker ile sponsorluk anlaşması da dahil olmak üzere- sonuç vermedi.

Neyse olan oldu ve 2016 sezonunda Aston Martin, Red Bull ile büyük bir iş birlikteliğini duyurdu.

Bu birliktelik, AM-RB 001 olarak tanımlanan “sanat ve teknoloji füzyonu” şeklinde nitelendirilen Adrian Newey’in kaleminden çıkma bir “Hiper-Car” oluşturmak için Aston Martin ve Red Bull’un şeflerini bir araya getirecek.

Bu mükemmel projede hayallerinin ve vizyonlarının Adrian tarafından dizayn edilen bir yol aracı da yapmak olduğunu belirten Horner;  “Başarılı olacağına inandığım bu birlikteliğin meyvelerini yemek için sabırsızlanıyorum.” diye ekliyor.

ramazanyikici

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği 2.Sınıf öğrencisiyim.Büyük bir F1 hayranı olmakla birlikte, Otopark'ın otomobil sevgisini arttırdığı binlerden biriyim.Bir BMWhayranıyım, daha ötesi değil.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu