Haberler

Hyundai’den SEMA için 700 beygirlik Tucson




Hyundai, Los Angeles’ta düzenlecek SEMA otomobil fuarına özel bir Tucson hazırlıyor. Peki eski adıyla ix35 neden özel olsun? 700 beygirlik bir güç, bu sorunun cevabı için yeterli olacaktır.

Yenilenen Tucson, 1.6 ve 2.0 litrelik dizel ve benzinli motor seçenekleriyle sunuluyor. Hyundai, modifiye etmek için Tucson’a ait bu motorlardan birini seçmese de yine kendi üretimi olan 2.4 litrelik 4 silindirli Theta-II isimli motoru seçmiş. Bismoto firması ile beraber çalışan Hyundai, Turbonetics BTX-6465 isimli turboyu Theta II’ye eklemiş ve motordaki eksantirik mili gibi bazı önemli parçaları güçlendirmiş. Sonuç olarak da torku henüz bilinmeyen fakat en az 700 beygire sahip olan etkileyici bir motor ortaya çıkmış.

Bismoto tarafından geliştirilen havalı süspansiyonlara ve dirayetli frenlere sahip olan güçlü Tucson, sadece 6 ileri manuel şanzıman ile gelecek. İçerisine yerleştirilen takla direkleri ise, Tucson’un performans odaklı olduğunu kanıtlıyor.

700 beygirlik kompakt SUV için, kasım ayında düzenlenecek SEMA’yı beklememiz gerekiyor. Şu an için özel Tucson’un yakalanmış bir fotoğrafı da bulunmuyor.

Oguzhan_Toretto

93 doğumlu, İzmirli ve DEU İngilizce İşletme'yi bitirmek için çabalıyor. Boş zamanlarında Hyundai kullanır ve kendini bildi bileli direksiyonu tutmaktan zevk alır. Otopark ile karşılaşması ise, E 180 testine dayanır.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu