Haberler

SEAT Ateca Pickup tasarımı, Amarok’tan daha sert duruyor




SEAT Fiorino piyasaya çıktığında, Brezilya’da, Arjantin’de ve İspanya’da montajı yapılıyordu. Fiat tarafından yaplan 50 beygirlik küçük motorundan aldığı gücü ön tekerleklerine iletiyordu. Fakat Seat markası daha çok ateşli dizayna sahip aile otomobilleriyle biliniyor. Ama bu gerçek kusursuzca bir SUV girişimiyle değişti. Tiguan’ın kardeşi diyebileceğimiz Ateca ile marka SUV sektöründe de boy göstermeye hazırlanıyor.

Ateca ile yapılan bağımsız testler, otomobilin çocukları antrenmana götürmek için yapılmış yüksek araçlardan ziyade arazide de yetenekli olduğunu gösterdi. Bununla beraber Ateca, arazi sürüş moduna sahip ilk Seat olarak karşımıza çıkacak olsa da, en büyük motorunun 2.0 litre 190 HP’ye sahip motor olması nedeniyle bir Range Rover veya Porsche Cayenne gibi yolları kazıyamayacak.

Otomobil dünyası SUV’dan pickup’a dönüştürülmüş tasarımlara alışkın. Theophilus Chin gibi photoshop uzmanları, genelde markaların böyle dönüştürülen modellerini tahminen tasarlama konusunda güvenilir. Kendisi şimdi de Startech tarafından tasarlanan Range Rover Pickup gibi Ateca üzerinde düzenleme yaparak Ateca Pickup’ı tasarladı. Gerçeği yapılır mı bilinmez ama Seat projeyi 2017’de yapılacak Worthersee GTI buluşmasında finanse edebilir.

Gürkan Baştürk

1994 Bursa doğumluyum. Ege Üniversitesi'nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği okumaktayım. Çok küçük yaşlardan beri araba tutkunuyum. Araba kullanmaya 17 yaşımda 1988 model bir Şahinde başladım, 1998 model bir Ford Fiesta ile devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu