Haberler

Bir efsanenin vedası: Mitsubishi Lancer Limited Edition!




Geçtiğimiz yıl Renault-Nissan grubuna satılan Mitsubishi Motors, yeni stratejisi gereği SUV modellere yoğunlaşma kararı almıştı. Bu bağlamda Lancer’in üretimini sonlandıran marka, efsanevi modele muhteşem bir şekilde veda ediyor: Limited Edition!

Ne yazık ki bir Evo değil.

Markanın tarihinde önemli yer tutan modeline sınırlı üretim versiyon ile veda eden Mitsubishi, ne yazık ki tercihini performanstan yana kullanmamış. ES donanım üzerine şekillenen Limited Edition, iç ve dış mekanda bazı özelleştirmelere sahip.

Izgara, çamurluk ve aynalarında piano black detaylar bulunan otomobil, 16 inçlik siyah jantlar ile bütünlük oluşturuyor. İç mekanda ise direksiyon simidi, kol dayama ve kapı döşeme gibi elin değdiği pek çok yerde kırmızı dikiş detayları yapılmış. Alüminyum pedallar, sunroof ve 6.5 inçlik bilgi-eğlence ekranı ise Special Edition’a özel eklenen donanımlar arasında bulunuyor.

Lancer yeterli satış adetlerine ulaşamıyor

Mitsubishi Lancer Limited Edition, kaputunun altında 148 beygir güç ve 197 Nm tork sağlayan 2 litrelik bir motor taşıyor. Bu motora Mitsubishi’nin amiral şanzımanı CVT eşlik ediyor.

İlk etapta Amerika’da satışa sunulacak Limited Edition, 20.660 dolarlık etiket fiyatına sahip. Yeni stratejisiyle kar edemeyen modellerini emekliye ayıran Japon üretici, geçen yıl sadece 6053 Lancer satabildi. Bu rakamın 12305 Outlander satışının neredeyse yarısı olduğunu belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Sonra da bize vay efendim eskide kalmışsınız yeniliklere açık değilsiniz diyorlar. Evo yok, evoyu bırak lancer yok hatta lanceri bırak adamakıllı araba diyebileceğimiz bir şey üretmiyor artık mitsubishi. Üzdün 🙁

  2. Japon eski japon değil halbuki birbiriyle sid.k yarışıtıran dünyanın en verimli en güvenilir ve en yüklenebilir motorunu yapan Japon artık ot çöple uğraşıyor onu da zaten eline yüzüne bulaştırdı Tesla'dan sağlam bir tokat yedi.Aslında onlara kızmıyorum tamamen tüketicinin hatası şu SUV modasında Cayenne'in X5'in ilk çıktığı seneyi bombalamak lazım tabii bir de 2000'li yılların başında bir çok JDM'in gitmesine vesile olan egzoz gazı yasaları pes yani…Amerika V8 taksi ve polislerle gezilsin ama buzulları ertimemek dünyaya düşsün oldu canım…

  3. Mitsubishi üzdün bizi yazık oldu Lancer’a. Nereden nereye geldin be Mitsubishi bir zamanların efsanesi olan, rallilerde parkuları toz duman eden o eski Mitsubishi’den neredeyse artık eser kalmadı..O eski halimden eser yok şimdi..

  4. Türkiye'ye gelmez..Gelse de satmaz
    Performansı da leştir bunun bir de kırmızı dikiş çekmişler 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu