Haberler

BMW M7’nin kamuflajsız hali sızdırıldı




Bavyeralı otomobil üreticisi BMW’nin performansı simgeleyen M sınıfı ile lüks segmentin dişli modellerinden 7 serisini bir araya getirmesi şüphesiz ki her BMW hayranının en büyük isteklerindendir. Uzun zamandır bu konuyla ilgili soruları yanıtsız bırakan markanın artık 2016’da yüzünü göstermesi beklenen modeli M7, İsveç’te yapılan testlerde kamuflajsız olarak görüldü.

BMW yöneticilerinin karlılık politikasından dolayı M7’nin üretiminden uzak durduğu iddia ediliyordu fakat geçen hafta aktarılan görüntülere göre markanın planları değişmişe benziyor. İsveç’te herhangi bir kamuflaja uğramadan ortaya çıkan araç M760Li xDrive olarak adlandırılıyor. 6.6 litrelik V12 motoruyla 610 beygir güç üreten aracın Mercedes-AMG S65’e doğrudan rakip olması bekleniyor. Daha önceki söylentilere göre BMW M7’nin kaputunun altında güncel M5 modelinde de kullanılan 4.4 litre biturbo V8 motorunun özel geliştirilmiş bir versiyonu olacağı öne sürülmüştü. Fakat görünüşe göre Alman marka tercihini daha büyük hacimli bir motordan yana kullanmış görünüyor.

BMW M760Li xDrive’da dörtlü egzoz çıkışları, 19 inç siyah jantlar ve iki stop lambasını kesen krom bagaj çıtası dikkat çekiyor. Test edilen aracın büyük ön frenlerine vurgu yapılması ise bu aracın performans için üretildiğini kanıtlar nitelikte.

BMW M7 serisinin erkenden görünmesine karşın aynı hızda piyasaya sürülmesi beklenmiyor. Zira 7 serisi için bu yıl Centennial Edition adı verilen özel bir versiyon satışa sunulacak ve analistler bu performanslı modelin ancak 2017 sonunda tanıtılabileceğini işaret ediyorlar.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Bu kamuflajsız hali değil. Mule yani katır versiyonu. Motor, altyapı vs. M7. Üst gövde, kaporta standart 7 serisi. Haberi doğru yazmaya dikkat et.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu