Haberler

Adrian Newey, 2017 çalışmalarına başlıyor




Red Bull, Formula 1’in mühendislik efsanesi Adrian Newey’nin regülasyonların belli olması ve America’s Cup çalışmasının bitmesiyle 2017’de kullanılacak otomobile odaklanmasını bekliyor.

Newey, Red Bull bünyesindeki diğer projeler için odağını F1’den biraz ayırmıştı. Bu projelerin arasında yakın zamanda duyurulan Aston Martin hypercar’ı ve İngiliz yelkenci Ben Ainslie’nin America’s Cup takımı için yeni bir tekne tasarımı da bulunuyor.

F1’in 2017 yılı için belirlediği otomobil regülasyonlarının kesinleşmesiyle birlikte Red Bull’un başındaki isim olan Christian Horner, Adrian Newey’nin tamamen yarış departmanına dönmese de çok yakın bir zamanda ağırlıklı olarak 2017’de kullanılacak otomobille ilgilenmeye başlamasını bekliyor. Horner, konuyla ilgili açıklamasında “Adrian zamanını geçen sene olduğu gibi 50-50 bölecek. Regülasyonlar kesinleşmiş gibi gözüküyor, o da çok zaman geçirmeden 2017 projesiyle ilgilenmeye başlayacak.” dedi.

Bunun yanında Horner, Adrian Newey’nin 2018’de yollarda olacak Aston Martin gibi farklı yol otomobili projelerinde çalışma ihtimaline kapıları kapatmadı. “Adrian, önümüzdeki iki yıl boyunca bu yol otomobiliyle fazlasıyla meşgul olacak. Ondan sonrasını ise bekleyip göreceğiz, proje büyütülüp Aston Martin’le daha fazla otomobil geliştirilebilir. Bu proje, tek otomobilden sonra bitecek bir heves değil.” diyen Horner, America’s Cup projesinde ise farklı bir görüşte. America’s Cup projesi için; kendilerine verilen görevi tamamladıklarını ve America’s Cup ile işlerinin bittiğini belirten Horner, “Sunduğumuz ürün umarım takıma yardımcı olur.” diyerek sözlerini tamamladı.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu