Haberler

Citroen yeni C4 Cactus AIRFLOW 2L konseptini tanıttı




Paris Motor Şovunda tanıtımının yapılması planlanan konseptin alt yapısı C4 Cactus ’den gelmekte. Ancak yakıt tüketimini ve CO2 emisyonlarını azaltmak için bir dizi iyileştirme yapılmış.

Ön tarafta otomatik olarak açılıp motoru soğutan ve soğuttuktan sonra kapanan 3 hava kanallı ön tampona sahip. Konsept büyük arka kanata ve 19 inç büyüklüğünde aktif çekimli ve ultra düşük yuvarlanma direncine sahip lastikleri barındırıyor. Aracın yan tarafında ise dikiz aynaları, yarattığı rüzgar direncini düşürmek için geniş görüş açılı geri görüş kameralar ile değiştirilmiş. Bu değişikler sayesinde konsept, alt yapısı C4 Cactus’e göre %20 daha aerodinamik yapıya sahip olmuş.

Aerodinamik iyileştirmelerinin yanı sıra mühendisler alüminyum, kompozit ve yüksek mukavemetli çelik olmak üzere hafif malzemeler kullanmışlar. Konsept, C4 Cactus ‘e göre 100 kg daha hafif.

Güç aktarımı 3 silindirli PureTech teknoloji kullanılan benzinli motor, sıkıştırılmış hava enerji depolama ünitesi, hidrolik pompa ve episiklik dişleri sahip otomatik şanzımandan oluşuyor. Sistemi sadece sıkışmış havanın gücüyle, benzinli motor ve her ikisinin kombinasyonu da dahil olmak üzere üç farklı kombinasyonda kullanmak mümkün.

Fütüristtik motor ve tüm yukarıda belirtilen değişiklerle yakıt tüketimini 100 kilometrede 2 litreye indirgeyen konsept için teşekkürler Citroen.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=JxlTvp8AkXY]

 

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu