Haberler

Melbourne’de Alonso’nun koltuğu kırılmış




2016 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın ilk yarışı olan Avustralya GP’sinde Fernando Alonso ve Esteban Gutierrez’in karıştığı kaza motor sporları gündemini epey meşgul etmişti. Alonso’nun hurdaya dönen aracında yapılan teknik kontrollerde İspanyol pilotun koltuğunun kırıldığı ve ölüm tehlikesini kıl payı atlattığı öğrenildi.

McLaren Honda’nın yaptığı kontroller sonucunda koltuğun 46G’lik bir kuvvete maruz kaldığı ve omuz hizasından parçalandığı açıklandı. Kompozit malzemeden yapılan koltuğun detaylı inceleme için FIA’ya gönderildiğini belirten yetkililer, bu kadar ciddi bir kuvvet altında parçalanan koltuğun kırılan parçalarının Alonso’ya isabet etmemesinin ise tamamen şans olduğunu belirttiler.

Sırt ağrıları yaşayan İspanyol pilotun sezonun ikinci yarışı olan Bahreyn GP’de yarışıp yarışmayacağı kesinlik kazanmazken takım tamamen zarar gören güç ünitesini ve şasiyi yenilemek zorunda kaldı.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu