Haberler

Lastik değişim zamanı geldi!




Bahar aylarında havaların ısınmasıyla, kış lastikleri lastik oteli raflarına kalkıyor ve yerini yaz lastiklerine bırakıyor.

Peki yaz lastikleriniz hala kullanılabilir durumda mı?

Bunu anlamanın en iyi yolunun lastiklerin diş derinliğini ölçmek olduğunu belirten Euromaster uzmanları, diş derinliği yasal sınır olan 1,6 milimetrenin altına düşmeden önce, lastiklerin mutlaka yenilenmeleri gerektiğini vurguluyor.

Aracınızın yolla tek temas noktası olan lastiklerinizin, sürüş güvenliği sağlayabilmesi için diş derinliğinin 1,6 milimetrenin altında olmamasına dikkat edin.

Lastik diş derinliği neden bu kadar önemli?

Lastik sırt deseninde bulunan kanallar, suyu tahliye etmekle görevlidir. Lastiklerin diş derinliği ne kadar fazla olursa, su o kadar kolay tahliye edilir ve bu sayede suda kızaklanma riski azalır, aracın yol tutuşunu etkiler, yani lastiklerin diş derinliği azaldıkça aracınızın yol tutuşu da azalır, lastiğin diş derinliği azaldıkça, fren mesafesi artar.

Güvenli yolculuk ve yakıt tasarrufu için kullanılabilir durumda olan lastiklerin yanı sıra, doğru hava basıncına şişirilmiş lastiklerle trafiğe çıkılması gerektiğini belirten Euromaster uzmanları, düzenli kontroller için tüm sürücüleri servis noktalarına davet ediyor.

Üstelik Nisan ayı boyunca kampanyaya dahil olan Euromaster servis noktalarında lastiklerini yenilemek isteyen sürücüleri cazip teklifler de bekliyor.

1 Nisan – 30 Nisan 2016 tarihleri arasında kampanyaya katılan Euromaster servis noktalarında MICHELIN 205/55 R16 91V Primacy 3 KDV dahil 225 TL’den, MICHELIN 195/65 R15 91H Energy Saver KDV dahil 175 TL’den satışa sunuluyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu