Haberler

Nostaljinin modern teknoloji ile düeti




Çoğumuzun gönlünde hep bir klasik otomobil yatar. Her gün tozunu alıp, öpüp gözümüz gibi bakacağımız bir klasik.

Hem klasik otomobil almak isteyen hem de doğayı kirletmeye neden olan eski motor yüzünden vicdan azabı çekmek istemeyen Amerikalı sürücü; 1960 model Auto Union 1000s’inin orijinal 3 silindirli, çift zamanlı motorunu ortadan kaldırarak yerine tamamıyla elektrikli bir güç ünitesi yerleştirmiş ve şimdi de eBay Motors üzerinden satışa sunuyor.

İçten yanmalı motoru yerinden eden Azure Dynamics three-phase AC24 elektrikli motoru, gücünü ön tekerleklere aktarırken aynı zamanda fren esnasında kinetik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürebiliyor. Arka koltuklarda bulunup bagaja kadar uzanan Lityum-iyon pillerde 21.5 kWh enerji stoklanabiliyor.

Auto Union’un sahibi 15.000 mil’den itibaren restorasyon sürecinde otomobilin herhangi güç aktarım hatalarını tespit etmiş ve bunların üzerinde çalışmış. Açık arttırma ilanında daha detaylı fotoğrafları bulunması dahilinde edilen 38 teklif sonucu şu an $24,000 üzeri fiyatı ile birlikte yeni sahibini bekliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=phRCD6yqjiQ

Haktan Karatepe

Otomobiller, hayatımda ilgiyle uğraşırken büyük zevk aldığım şeylerin en başında geliyor. Sürekli bir şeyler öğrenmeye çalışıp, kendimi geliştirmek adına uğraşıyorum. Bu öğrenme sürecinde Otopark.com ile beraber yürüyorum. E.C.A Elginkan Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisiyim.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu