Haberler

Bentley otomobillerine sanal kâhyayı getiriyor




Görünen o ki otomobiller kısa bir süre sonra otonom teknolojiyle trafikte olacaklar. Halihazırda bütün otomobil üreticileri bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle lüks otomobil üreticileri bu değişimi çok iyi bir fırsata çevirebilirler.

Şu ana kadar katedilen mesafeye baktığımızda, otomobilin içerisindeki dönebilen sürücü ve ön yolcu koltuklarını ve otomobilin ön camının tamamen bir ekrana dönüştüğü teknolojileri gördük. Fakat Bentley bu yenilikleri bir adım öne taşımaya kararlı görünüyor. İngiliz otomotiv devinin yayınladığı bu fotoğrafda Cenevre’de geçen yıl tanıtımını yaptığı EXP10 Speed 6 adlı süper lüks ve elektrikli konseptinin yenilenmiş iç mekanını sergiliyor.

Bentley’in yayınladığı fotoğrafı incelediğimizde iki tane kapitone deri kanepenin birbirlerine karşılıklı bir biçimde konumlandırıldığı ve ortalarında da bir kahve sehpasının bulunduğu bir iç mekanla karşılaşıyoruz. Bentley’in böyle bir iç mekanı coupe konseptine nasıl uygulayacağını ise şu anda merak konusu.

İç mekanın en dikkat çekici öğesi ise ortadaki holografik bir kâhya! Evet yanlış duymadınız, Bentley ileride otonom sürüşler için holografik bir kâhyanın uyumlu ve güzel bir yenilik olduğunu düşünüyor. Otonom sürüş ile güzel bir arayüz kapılarınızı açamaz ya da şampanyanızı sizin için dolduramaz fakat kim ingiliz aksanlı bir arayüz istemez ki?

Bentley’in Dizayn Direktörü Stefan Sielaff, gelecekteki otomobillerinde teknoloji ve bağlantı teknolojileri kullanacaklarını ve hatta sanal bir kâhya da kullanabileceklerini belirtti ve bu teknoloji ile müşterilerinin yaşam standartlarını yükselteceğine inandığını ifade etti.

İleride sanal kâhyaların kullanımı artabilir, hatta indirilebilir avatarlar ve sesler sayesinde eğlenceli bir hale gelebilir. Tabi bu teknoloji bazen sizi zor durumlara da sokabilir. Düşünsenize bir iş toplantısı sırasında masanın ortasından Yoda çıkıyor ve yeni bir mesajınız olduğunu söylüyor.

Metehan Can Cirak

İlk oyuncağım da dahil olmak üzere hayatımın her evresinde otomobiller oldu. Lise zamanımda otomobillere olan ilgimin hobi düzeyinde kalamayacağını anlamamla gelecekteki yaşamımı da otomobiller üzerine kurmak istediğime karar verdim. Şuanda Bilkent Üniversitesi'nde makine mühendisliği eğitimi alıyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu