Haberler

FCA’dan Tesla hamlesi




Geçtiğimiz günlerde Tesla, Model S’e göre daha ekonomik olan Model 3 adlı elektrikli otomobilini tanıtmıştı. Tanıtıldığı andan itibaren yaklaşık bir hafta içerisinde 325.000 ön sipariş alan firma, Fiat-Chrysler yöneticisi Sergio Marchionne dahil tüm otomobil basınının dikkatini çekmeye devam ediyor.

Automotive News Europe’a konuşan açık sözlü FCA yöneticisi, Tesla’nın bu kadar talep görmesine şaşırmadığını fakat onlar için zorlu sürecin bu aşamadan sonra başladığını belirtti.

Marchionne, Model 3’ün 35.000 dolarlık fiyat etiketi hakkında şüpheci bir yaklaşım göstererek Tesla başkanı Elon Musk’a “Bu fiyat ile Model 3’ten güzel kâr sağlanabileceğini bizlere gösterin, üzerine İtalyan estetiği ekleyip 12 ay içerisinde pazara yeni bir otomobil sürelim.” şeklinde bir teklif sundu.

Bu teklif ilk başta kulağa hoş gelse de, Marchionne’nin elektrikli otomobil konusunda geçmişinin parlak olmadığını belirtmekte fayda var. Zamanında Fiat 500e modeli ile girişimde bulunulmuş fakat bir takım hatalar sonucu Fiat, sattıkları her 500e’den yaklaşık 14.000 dolar para kaybetmişti. Maziyi ele aldığımızda Marchionne’nin Model 3 hakkında neden bu kadar şüpheci davrandığını anlamak zor olmasa gerek.

 

 

Tarık Erbaş

Arabalara olan tutkum, pantolonlarımın dizleri yırtılana kadar, halı motiflerinde model arabalarımı sürmem ile başladı ve aynı tutku ile devam ediyor. 1998 doğumluyum, Vefa Lisesi'nde okuyorum. Otopark ailesinin bir parçası olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Ahahahaha sakaci seni:) Sen italyan estetigini elektrikli ev aletlerinde kullan! Elon musk milyar dolar yatirmis gigafactorye, tesla roadster ve model s ile kendini kanitlamis, kolay mi ondan pazari almak.. İtalyan iste burda insanlarin Tesla ile ilgili ne dusundugunden haberi bile yok..

    1. Fiat mi, şu uyuduruk 500 ler ile piyasayi dolduran firmami. Minnacik 500e diye bir araba cikarmiş. Neye gore kime gore, nere sigdircan pilleri. Garip adamlar yaa..

    2. Yalnız fca’nın başında olan fiat markası o kadar güçlü ki. Kendi bünyesinde bir çok iyi otomobil firması bulunduruyor. Ayrıca onun sayesinde şu an Alfa Romeo üretiliyor. Ama Fca başkanı bayağı ukalaca konuşmuş tasarım konusunda. Ona biri Fiat Multipla’yı hatırlatmalı. Tesla modelleri gerçekten çok şık duruyor.

      1. Ya sonucta o anlamda hemen hemen her firma Tesla dan buyuk onemli olan markanin maddi buyuklugu degil, teknolojisi bu anlamda. Rakip firmalara bakarmisin, ilk biara Fisker vardi yolda bir kac kere gordum inanilmaz guzel bir arac ama tutmadi cunku bataryalari ergonomik degil ve asiri agir. Suan tam elektrikli olan bmw i3 var oda az kendisinden 2 kat pahali model s e oranla, ucuz olan da fiat 500e okadar ucuz ki hatta 7-8k a 2015 ini cok raht alabilirsin, bide aralarinda en cok tutan Nissan Leaf var. Bu diger araclarin hepsi cok az, buda Tesla’nin imajini ortaya koyuyor. Neden Model 3 212k adet siparis aldi tanitilir taniltilmaz? Cunku insanlar ucuza, sorun cikarmayan, musteri servisi anlaminda ust seviyede, kendilerini uzmeyecek bir arac markasi guncel olarak bulamadiklari icin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu