Haberler

Trafik sigortası ile ilgili ilk düzenleme meclisten geçti




Zorunlu trafik sigortası ile ilgili konularda düzenlemeler içeren “Torba kanun” tasarısının 1. bölümü, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

TRAFİK SİGORTASI UYUŞMAZLIKLARINA MAHKEMESİZ ÇÖZÜM

Kabul edilen maddelere göre, zorunlu trafik sigortası uyuşmazlıklarının daha hızlı çözülmesi için düzenleme yapılıyor. Yeni düzenleme ile Hazine, standart bir hesaplama yöntemi belirleyip açıklayacak ve sigorta şirketleri kime, ne kadar vefat tazminatı ödeyeceğini, kişiler de sigortadan ne kadar tazminat alacağını bilecek. Böylece, kazada ölenlerin yakınları ya da bu işlere aracılık edenler daha fazla tazminat almak için mahkemelere müracaat etmeyecek, etse bile mahkemeler farklı tazminatlara hükmedemeyecek. Bu çerçevede zarar gören kişi, zorunlu mali sorumluluk sigortası için ilgili sigorta kuruluşuna yazılı başvuruda bulunacak. Sigorta kuruluşunun başvuru tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde başvuruyu yazılı olarak cevaplamaması veya verilen cevabın talebi karşılamadığına ilişkin uyuşmazlık olması halinde zarar gören dava açabilecek veya tahkime başvurabilecek.

Ayrıca yeni düzenleme ile artık sigortacılar, kusurlu sürücülerden dolayı tazminat ödemeyecek.

 8 GÜN İÇİNDE ÖDEME

Sigortacılar, hak sahibinin zorunlu mali sorumluluk sigortası genel şartlarıyla belirlenen belgeleri, sigortacının merkez veya kuruluşlarından birine ilettiği tarihten itibaren, 8 iş günü içinde zorunlu mali sorumluluk sigortası sınırları içinde kalan miktarları hak sahibine ödeyecek.

TBMM’de kabul edilen bu torba kanununa göre, trafik sigortasının ilk etapta yüzde 20 oranında ucuzlaması bekleniyor.

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. “Kusurlu sürücülerden dolayı tazminat ödemeyecek.” Pardon da zorunlu trafik sigortasının ne anlamı kalıyor o zaman?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu