Haberler

Yeni Citroen modelleri ile ”Çevrimiçi” kalın




Citroën, yeni C4 ve yeni Berlingo modellerinde 2016 model yılı için yeni donanımlar sunmaya başladı. İlk olarak yeni C1 modelinde kullanılan Mirror Screen özelliği yeni C4 ve yeni Berlingo modellerinde de donanım listesine eklendi. Ayrıca Citroen C4 Cactus modeline de özel seri “Jelly Kırmızı” renk seçeneği eklendi.

Temel olarak, akıllı cep telefonu ekranlarının araç içi dokunmatik ekrana yansıtılması ve ilgili uygulamaların yönetilmesi olan Mirror Screen özelliği sayesinde artık yeni C4 ve Berlingo modellerinde sürüş güvenliği çok daha üst bir düzeye taşınıyor. Android telefonlar için “Mirror Link”, İOS içinse “Apple CarPlay” uygulamalarıyla birlikte çalışan sistem, telefon, mesaj, SIRI ve müzik menüsü gibi temel kullanımlar haricinde Spotify ve Podcast uygulamalarını da araç ekranına yansıtabiliyor. iPhone5’ten itibaren iPhone’un tüm versiyonlarında, telefonun kendi özelliklerinden biri olan Apple CarPlay’in sonradan indirilmesine gerek duyulmazken, telefonun kendi USB şarj kablosuyla Mirror Screen’e bağlantı kurulabiliyor.

Bu yeni uygulamalar ile Citroen modellerinin multimedya özellikleri yeni bir çağa taşınıyor ve sürüş güvenliği açısından da araçlara katkı sağlanıyor.

“Airbump” adındaki gövde korumaları, “Magic Wash” adı verilen daha az su tüketimi sağlayan silecekleri, “Top Box” ismindeki yukarı doğru açılan eşya saklama alanı, sektörde bir ilk olan tavan bölümünde yerleşimli ön yolcu havayastığı “Airbag in roof” gibi “Faydalı teknolojiler”e sahip Citroën markasının yeni yaklaşımlarının en iyi örneklerinden biri olan C4 Cactus modeline, Jelly Kırmızı renk seçeneği eklendi. Yeni renk seçeneği ile beraber 11 farklı gövde rengi sunulan C4 Cactus’ün 4 farklı renkte de Airbump opsiyonu mevcut. C4 Cactus, 1.2 lt benzinli ve 1.6 lt dizel motor seçeneklerine sahip.

Metehan Can Cirak

İlk oyuncağım da dahil olmak üzere hayatımın her evresinde otomobiller oldu. Lise zamanımda otomobillere olan ilgimin hobi düzeyinde kalamayacağını anlamamla gelecekteki yaşamımı da otomobiller üzerine kurmak istediğime karar verdim. Şuanda Bilkent Üniversitesi'nde makine mühendisliği eğitimi alıyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu