Haberler

Bir yıldız daha mı kayıyor?




Hepimizin bildiği gibi Volkswagen, ekonomik sıkıntıları aşmak istiyor ve bunu yapması bir hayli uzun zaman alacak gibi görünüyor. CUV ve SUV modellerin oldukça popüler olduğu günümüzde, Volkswagen’in hamlelerini popüler segment ve modellere kaydırması çok tahmin edilmesi güç bir strateji değil. Bu durumda kurunun yanında VW Beetle da yanıyor. Beetle severler yeni ikonik modeller için kritik tarihi (2018 sonu) atlatmak zorunda kalabilir.

Klasik Beetle satışlarından umduğunu bulamayan VW, görünüşe göre çareyi aracı ikonlaştırmakta arıyor, Beetle Dune ve Denim bu akıma örnek teşkil ediyor. Bu stratejinin uzun vadede ne kadar işe yarayacağını ise birlikte göreceğiz.

2018’in son çeyreğinde modern Beetle’ın emekli edileceği söylentilerine VW cephesinden gelen cevap olumsuz olsa da, söylentinin doğru olması durumunda 1997’de bu serüvene başlayan Beetle, 21. doğum gününü kutladıkan sonra emekliye ayrılmış olacak.

Siz de Beetle’ın geleceği ve VW stratejileri hakkındaki düşüncelerinizi yorum kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Herkese keyifli, güvenli sürüşler!

cgrkn

2015 yılı Makine Mühendisliği mezunuyum. Otomobil tutkum 5 yaşındayken yoldaki arabaların markalarını saymakla başladı ve makine mühendisi olmamı kaçınılmaz kıldı. Artık uzun yıllardır takip ettiğim Otopark.com ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Arkadan motorlu yapmadığı sürece , atasına (kaefer veya tosbağa) benzemeyecek ve tutmayacak dolayısı ile. Fiyat konusuna hiç değinmeyecem zaten fiyatlar da ortada . Üretimi dursa bile çoğu kişinin umrunda olacağını sanmıyorum .

    1. Doğru Malesef hiçbir zaman onun gibi olmayacak ancak zaten sıkıntıda olan bir marka için
      tüm tasarımı değiştirmek önden çekişli bir markanın tek arkadan itiş arkadan motorlu aracını yapmak kolay olmayacaktır (vos kalbimizde yaşıyor) 🙂

  2. O kadar pahalı olmasa alınacak bir araba çevremde almak isteyip ikinci elini 80.000 TL olduğunu duyunca almaktan vazgeçen o kadar insan var ki

  3. Bu arabanın Türkiye de satmamasının sebebi kesinlikle yüksek olan fiyatıdır. Ben dahil çevremde bir çok kişinin çok beğenmesine rağmen yüksek olan fiyatından dolayı tercihi başka arabalar olmuştur. Fiyat olarak Bir ikon olan Golf ten bile neredeyse pahalı oluşu anlaşılabilecek bir durum değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu