Haberler

Toyota’nın gençler için tasarladığı otomobili: UBox




Bir otomobil projesi düşünün ki üretici firması her şeyini tamamen üniversite öğrencileriyle beraber geliştirsin, gençlere yönelik yapsın.

Toyota, otomotiv araştırmaları için Clemson Üniversitesi öğrencileri ile Ubox konseptini geliştirmek için bir iş birliği yaptı. Z jenerasyonunu (1995 ve sonrasında doğan nesil) hedef alan Toyota, bu aracı bizzat öğrencilerle geliştiriyor.

Aracın tasarımı henüz resmi olarak kamuya sunulmasa da aslında araç 3D yazıcıyla çıkartılabilecek hâlde. Peki ya neler olması bekleniliyor ? Aracın dış tasarımında led farlar, ters yöne açılan ön ve arka kapılar ve alüminyum kaplı karbon fiber ray düzeneğine oturtulmuş kıvrımlı bir cam tavan olacağı edinilen bilgiler arasında. İç tasarımda ise tamamen kişiselleştirebilme durumu hakim. Öyle ki, aracın içindeki çoğu detay, yer değiştirilebilmesi açısından bir ray sisteminin üzerine konumlandırılacak şekilde planlanmış. Ayrıca orta konsolda bir de tablet bulunmakta. Her ne kadar Toyota aracın motor ve performans özelliklerini paylaşmayı reddetse de, aracın motorunun elektrikli olacağı söylentiler arasında. Ayrıca modelin, laptop ve diğer çeşitli birçok elektroniği çalıştırabileceği 110 voltluk bir kaynağı da bulunuyor.

Toyota’nın, genç nesillerin hem konforunu hem de temel teknolojik beklentilerini karşılayacak bu modelininin tanıtım videoları ise aşağıda incelenebilir.

https://www.youtube.com/watch?v=I_KpoHtRuIw

https://www.youtube.com/watch?v=XmfG0PG5fAs

https://www.youtube.com/watch?v=5Ar0ILyjkB8

onurhankocaman

Soğuk bir Şubat gününde, huysuzlandığı zaman ya bir otomobil içerisinde bulununca ya da müzik dinletilince keyiflenen bir bebek olarak dünyaya geldi. Hâlâ müzik ve otomobiller hayatında başı çekiyor. Üniversitede Uluslararası Ticaret eğitimi görürken bir yandan büyük bir aşkla müzik icra ediyor, bir yandan da otomobil kullanıyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu