Haberler

Ford Ka+ hot hatch kokuyor




Her yıl etrafta yeni bir Ford Ka göremezsiniz. Aslında modelin sonunun uzun süre önce durdurulan model gibi olacağını sanıyorduk ancak işte elimizde bu var, ne yapacağız bununla?

 

Ka+, gelmiş geçmiş en büyük şehir aracı olabilir ve neredeyse Fiesta’nın boyutlarına sahip olduğu halde, belki çok az daha uzunu.

 

Çevik küçük yaratıklar yaratırken Ford’un en iyisi olduğunu daha önceki modellerden biliyoruz bu yüzden insanların Ka+’yı bir hot hatch olarak hayal etmeye başlaması kimseyi şaşırtmaz sanırım.

 

Focus RS’in ön lipinin eklenmesinin yanı sıra parlak, alaşımlı jantlar ve gövde kanatlarıyla beraber Ka, bebek bir ralli aracı gibi görünmeye başladı. Ancak elbette böyle bir aracı seri üretimde görmek gibi bir umudumuz yok.

 

Hayal ettiğimiz aracı seri üretimde görmeyi hayal dahi edemememizin sebeplerinin başında elbette aracın ucuz olmak için tasarlanması geliyor. 1.2 litrelik EcoSport motorun entegrasyonu ile birlikte yaklaşık 84 beygirlik (85 PS) güç ve 112 N/m’lik bir tork göreceğiz.

 

Bu değerlerin otomobilin bulunduğu segment için ortalama değerler olduğunu söyleyebiliriz elbette ancak umuyoruz ki üretime yakın zamanda birkaç farklılık görebiliriz. Renault Twingo GT’nin warm bir hatch olarak 0.9 litrelik turbo motoruyla 109 beygirlik güce sahip olduğunu hatırlatmak isterim. Maalesef Ka, hiçbir yönden Renaultsport Twingo’nun yakınından dahi geçmiyor.

 

Volkswagen’in bu aralar Up! GTI isimli bir araç üzerinde çalıştığı dedikodularını duyuyoruz. Ancak gücün 1 litrelik turbo motordan geleceğini dikkate aldığımızda Up! GTI isminin pek bir şey ifade etmediğini düşünüyorum.

 

Peki Ford Ka+? Eh bu araç aslında Brazilya pazarı için geliştirildi, üretildiği yerde birkaç yıl önce tanıtıldı. Aracın konumlandırıldığı platform önceki Fiesta’dan türetildi, bu da 1.2 litrelik motorlardan daha büyük motorlar kullanılabileceği anlamına geliyor.

 

Ford’un 1 litrelik EcoBoost motorla hot bir versiyon üretmesi ile ilgili olarak %50 eminiz. Ford, fanlarına her daim istediklerini vermesiyle tanınıyor ama aynı zamanda bunun ne kadar süreceği büyük bir soru işareti.

ramazanyikici

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği 2.Sınıf öğrencisiyim.Büyük bir F1 hayranı olmakla birlikte, Otopark'ın otomobil sevgisini arttırdığı binlerden biriyim.Bir BMWhayranıyım, daha ötesi değil.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. vw GTI isimli araç üstünde değil Up! GTI modeli üzerinde çalışıyor yazıyor haberde.bu arada alıntı yaptığı kaynağı yazsan güzel olur

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu