Haberler

Elektrikli Volvolar 2019’da yollarda




Volvo, 2019’da piyasaya çıkaracakları elektrikli otomobillerden 2025 yılına kadar bir milyon adet satmayı planlıyor.

Kendisine böyle büyük bir hedef koyan Volvo, mevcut olan modellerden en az ikisini de hibrit motor seçeneğiyle sunacak. Yaklaşık 5 yıldır elektrikli otomobiller üzerinde çalışan Volvo; elektrikli otomobillerini, yeni gelecek olan 40 serisi platformu üzerine kuracak.

Volvo’nun CEO’su Håkan Samuelsson, firmalarının elektrikli otomobillere geçiş döneminde öncü olmasını istediklerini belirtti.

Elektrikli otomobillere verdiği önemin yanı sıra Volvo, şirketlerinde daha fazla kadın çalıştırmayı planlıyor. 2020 yılına kadar üst düzey yöneticilerinden en az %35’inin kadın olmasını planlayan Volvo, aynı zamanda 2020 yılına kadar herhangi bir Volvo otomobilinde can kaybı ve ciddi yaralanmaların olmamasını istiyor.

Umut

Otomobil tutkum 3 yaşındayken annemin bana aldığı 1:24 ölçekli Ford Ka'ya karşı duyduğum sempati ile başladı ve büyüyerek devam etti, en son mühendislik okumama sebep oldu. Ayaklarım pedallara, kollarım direksiyona yetiştiğinden beri tekerleği olan herhangi bir araçtan aldığım hazzı başka hiçbir şeyden alamaz oldum. 2012'den beri hayranlıkla takip ettiğim Otopark ailesine 2014 sonunda katılmam hayatımda yeni bir sayfa açtı.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu