Haberler

Japonya depremi otomotiv üreticilerini de vurdu




Geçtiğimiz hafta Japonya’da meydana gelen 7.3 ve 6.4 şiddetindeki iki deprem otomotiv sektörünü de etkiledi. Honda, Nissan ve Toyota markaları Japonya’daki depremden ötürü bu bölgedeki üretimlerini geçici bir süreliğine durdurma kararı aldı.

Merkez üssü Kyushu adası olan iki deprem toplamda 45 kişinin ölümüne ve 1100 kişinin yaralanmasına sebep olmuştu. Kumamoto kentinde büyük maddi hasara sebebiyet veren deprem yüzünden başta otomotiv sektörüne parça tedarik eden yan sanayi firmaları olmak üzere pek çok fabrika da ağır hasar gördü. Kumamoto’daki fabrikalardan parça satın alan Nissan ve Toyota Japonya’daki üretimlerini geçici bir süreliğine durdurma kararı aldı. Diğer bir Japon üretici Honda ise motorsiklet fabrikasındaki hasarı tespit etmek için Kumamoto fabrikasındaki çalışanlarını izne ayırdı. Bu 3 fabrikanın üretimi durdurma kararının günlük 50.000 araca mal olması bekleniyor.

Ayrıca Sony’nin görüntü sensörü üreten fabrikası da depremden sonra kullanılamaz hale geldi. Japon teknoloji devinin bu fabrikasının hasar tespit çalışmalarının ardından yakında üretime başlaması bekleniyor.

 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. 1100 kişinin yaralanmasına sebep oldu heralde. ”yaralanmasına” kısmını yazmayı unutmuşsunuz galiba

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu