Haberler

Yeni nesil X5 Nürburgring’de görüntülendi




BMW’nin F15 kasa kodlu 3.nesil X5’i tanıtmasının üzerinden henüz 3 yıl geçti. Fakat Bavyeralı firma, gelecek nesil X5 için kolları çoktan sıvadı bile. En iyi ihtimalle gelecek yılda örtüsü kaldırılacak olan yeni X5’in ilk gelişim evreleri, Nürburgring pistinde kameralara yansıdı.

Şimdilik ağır miktarda kamuflaj ile görüntülenen X5’in görsel detaylarını konuşmak güç olsa da yenilenmiş kaput ve yeni hava girişleri içeren ön tampon grubu, göze çarpan ilk detaylardan ikisi. Görsel detayları kadar teknik detayları hakkında da yorum yapabilmenin şu an için çok erken olduğu bilinen X5’te, BMW Avustralya CEO’su Marc Werner’ın doğruladığı bir de yeni detay var. Werner’a göre gelecek nesil X5, güncel 7 serisinde kullanılan, alüminyum ile karbon fiber gibi hafif materyallerden oluşan CLAR platformuna sahip olacak ve bu sayede önceki nesline göre 100 ila 200 kilogram arası hafifliğe kavuşacak.

Motor seçenekleri de tıpkı diğer özellikler gibi gizemini korusa da, daha önceden elde edilen verilerden yola çıkılarak yeni X5’in sıralı 6 silindirli ve V formunda 8 silindirli, benzinli ve dizel motorlara kavuşacağı tahmin ediliyor. Bu motor seçeneklerine ek olarak 50 kilometreye kadar yakıt kullanmadan hareket edebilen, şarj edilebilir hibrit bir motorun da X5 tarafından taşınabileceği, olası bir ihtimal.

  1. nesil X5’in gelecek yılın sonlarında tanıtılması ve 2018’de satışa çıkarılması bekleniyor.

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu