FeaturedHaberler

Pekin Otomobil Fuarı’nın 5 çılgın konsepti




Geçtiğimiz günlerde başlamış olan ve hâlen devam eden Pekin Otomobil Fuarı ilginç gelişmeleriyle haberlerimize konu olmaya devam ediyor. Bu seferki haberimizde ise bu fuarda tanıtılmış olan 5 çılgın konsepti inceleyeceğiz.

BAIC Arc Fox-7

arcfox7

Arc Fox-7, BAIC firmasının İspanyol Campos Racing takımı ile birlikte geliştirmiş olduğu elektrikli bir spor otomobil. Aracın elektrikli motoru tam tamına 603 beygir gücü ve 1050 Nm tork üretiyor. Bu verilerle birlikte 0-100 km/s hızlanmasını 2.8 saniyede tamamlarken aynı zamanda tek şarjla 298 km yol alabiliyor. Otomobilin, yerden yüksekliği de kontrol edebilen; yarış, konfor ve ekonomi adı altında 3 farklı sürüş seçeneğini de bulundurmakta. Bu Çinli arkadaş gerek gelecekten fırlamış görüntüsü, gerek etkileyici tasarımı ile bizleri etkilemeyi başarmış durumda.

arcfox7-2

 

Karlmann King

king

IAT Design firması tarafından, Ford F-450 üzerine geliştirilmiş bu devasa SUV ilk defa Pekin’de görüntülendi. Sadece 10 adet üretileceği belirtilen bu SUV 1.850.000 dolar değerinde dudak uçuklatıcı bir fiyat etiketine sahip. Gücünü 6.8 litrelik V10 üniteden alan devasa SUV 362 beygir gücü ve 620 Nm tork üretirken, içerisinde sadece 4 kişiyi ağırlayabiliyor.

king2

 

Faraday Future FF Zero1

fff-zero

Amerikan merkezli Faraday Future firması tarafından geliştirilmiş olan bu otomobil iddia edilene göre 1000 beygir gücü üretebilen bir elektrik motoru ile gelecek. Kendi kendini sürebilen bu otomobilin koltuk sırtlığı sürücünün isteği üzerine 45 dereceye kadar yatırılabiliyor. Otonom sürüş özelliğine sahip otomobillerin gün geçtikçe arttığını düşünürsek ileride bu tarz araçları yollarda görmemiz pek de imkansız gibi gözükmüyor.

ff-zero2

 

LeSee EV

lesee

LeSee EV, bu listedeki araçlar arasında seri üretime en yakın olanı konumunda. Şu an yapım aşamasında olan otomobilin, yapılan testlerde 211 km/s olan son hızını görmüş olduğu belirtiliyor. Hakkında çok fazla ayrıntıya sahip olmasak da, aracın her yolcusu için ayrı birer eğlence sistemi ile üretilmesi bekleniyor.

lesee2

 

Chery FV2030

chery-2030

Chery’nin gelecek planları ile ilgili ipuçlarını bizlere göstermiş olduğu bu konsept, tasarım detayları ile kendini diğer araçlardan ayırıyor. Otomobil hakkında çok fazla teknik bilgi açıklanmamış olsa da aracın elektrikli ünitelerden güç üretmesi bekleniyor. Bakalım Chery firması bu tarz yenilikçi araçlarla eski imajını geliştirebilecek mi?

chery-2030-2

 

Tarık Erbaş

Arabalara olan tutkum, pantolonlarımın dizleri yırtılana kadar, halı motiflerinde model arabalarımı sürmem ile başladı ve aynı tutku ile devam ediyor. 1998 doğumluyum, Vefa Lisesi'nde okuyorum. Otopark ailesinin bir parçası olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu