Haberler

Roborace ve ortaklarından elektrikli kamyonlar geliyor




Dünyanın en yüksek bütçeli ve en çok izlenen motor sporlarından biri de hiç şüphesiz Formula 1. Fakat fosil yakıtlarla çalışan bu hız makinalarının elektrikli kardeşleri ise hem daha çevreci hem de onlar kadar zevkli.

Rekabetin çok yoğun yaşandığı bu elektrikli Formula liginde her ne kadar işler çok sessiz sedasız yürüse de yine de içten yanmalı motora sahip bir destekçiye ihtiyaçları var. Evet, elektrikli araçlar harikalar fakat onların yardımcıları da onlar kadar duyarlı olamaz mı?

Bu soruya çözüm İngiltere’den geldi. Elektrikli kamyon üreticisi “Charge” ve Formula E yönetimi konuyla ilgili bir anlaşmaya vardı. İlk olarak Formula E’de kullanılacak olan elektrikli kamyonlar bu hafta sonu Paris Formula E yarışında sahneye çıkacak.

the-formula-e-is-getting-electric-trucks-from-the-creator-of-roborace-106913_1

Charge’ın kamyonları her türlü ekibi, otomobilleri ve ekipmanları yarışlar için taşıma görevini üstlenecek. Charge firmasına sponsorluk görevini ise Formula E: Roborace’in kurucusu olan Kinetik firması üstleniyor. Hatta otonom yarış araçları da tahminlere göre Charge firmasının Oxfordshire’da bulunan fabrikasında üretilecek.

Formula E: Roborace ise gelecek sezon Formula E yarışlarının yanında yapılacak olan otonom yarış ligi. Daniel Simon’un Tron:Legacy filminden fırlamış tasarımıyla hayat bulan otomobillerde yarışçılar olacak.

Formula E: Roborace yarış ligi için tasarlanan araç.
Formula E: Roborace yarış ligi için tasarlanan otonom yarış otomobili.

Bu benzersiz ve fütüristik tasarıma sahip araçlar hem elektrikli hem de otonom olacak (Benim merak ettiğim nokta ise her otomobil eşit şartlarda yarışa başlayacaklarsa; tecrübe, duygular ve risk olmadan nasıl birbirlerini geçecekler?).

Charge – Roborace – Kinetik firmalarının bu konuda en aktif firmalardan üçü olduğunu düşünürsek, bu üç firma ortak bir iş yaptığında kesinlikle güzel işlerin ortaya çıkacağına inanıyoruz.

Harun Şen

Like Mr. Clarkson said: POWEEEEER !!!

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu