FeaturedHaberler

Yerli otomobil için lastik tedarikçisi kim olacak?




Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından çalışmaları planlandığı biçimde sürdürülen yerli otomobil için yeni açıklamalar mevcut.

Geçtiğimiz aylarda Bursa’nın Gemlik ilçesindeki  Askeri Hara bölgesine yapılacak fabrikanın temel atma töreni düzenlenmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da katıldığı toplantı sırasında koronavirüs salgınına rağmen yerli otomobil için yapılan planlamaların zamanından çok şaşmayacağının altı çizilmişti. Son olarak ise 2020 yılsonu finansal gerçekleşmelerini açıklayan Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, yerli otomobilin lastik tedariki için çalışıyor.

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, yerli otomobile lastik tedariki konusunda çalıştıklarını söyledi. Alper, “Hem Lassa hem Bridgestone lastikleri bir elektrikli arabaya hizmet edebilecek yetkinlikte. İki markamız da hali hazırda dünya üzerindeki birçok elektrikli araca bu hizmeti veriyor. Avrupa ve ABD üçüncü çeyrekte çok zorlandı ama orada da son çeyrekte bir artışı görüyoruz. Gelirlerimizin yüzde 90’ına yakını Türkiye’den geliyor. Hedefimiz bunu artırmaya devam etmek. Türkiye’ye olan güvenimiz tam.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Tabi canım…Bu hafta da bu haber …Haftaya silecek süpürgesi,sonra silecek suyu ihalesi.Ne de olsa milyonlarca parça var….

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu