Haberler

Renault Grubu’nun cirosu ilk çeyrekte yüzde 11,7 arttı




Renault Grubu’nun cirosu 2016’nın ilk çeyreğinde 10 milyar 489 milyon Euro olarak gerçekleşti. Bu yüzde 11.7’lik artış Avrupa pazarının toparlanmasına ve ürün gamının elde ettiği başarıya dayanıyor.

Renault Grubu, 2016’nın ilk çeyreğinde yüzde 7.3 artışla, yüzde 1.5 oranında büyüyen global pazarlarda 692 bin 453 adet araç satışı gerçekleştirdi.

Yüzde 8.2 oranında yükselme gösteren Avrupa pazarında ise Grup’un araç satışları yüzde 8.9 artış kaydetti. Bu artıştaki en büyük pay, yeni modellerin başarısı (Espace, Kadjar ve Talisman) ve Clio IV ile Captur’un devam eden başarılı satış rakamlarına ait.

Avrupa dışında ise Rusya, Brezilya ve Cezayir pazarlarındaki kötü gidişata rağmen Grup’un satışları yüzde 4.7 oranında yükseldi. Afrika, Orta Doğu ve Hindistan Bölgelerinde görülen yüzde 36.1’lik artış bu yükselmede etkili oldu.

Avrupa pazarlarında ilk çeyrekte ortaya çıkan büyüme göz önüne alındığında Grup’un söz konusu pazardaki tüm yıl tahmini daha önceki +%2’nin yerine +%5 olarak güncellendi. Brezilya pazarı tahmini ise önceki – %6’ya kıyasla – %15 ila – %20 arasında olarak güncellendi.

Abdullah YEŞİL

18 yaşındayım. Çanakkaleliyim, Tekirdağ'da yaşıyorum. Beykent Üniversitesi'nde İlk ve Acil Yardım bölümü öğrencisiyim. Bu aralar OTOPARK'a nihayet benim de katkım olduğu için mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu