Haberler

“VW’i Formula 1’de görmek istiyorum”




Ferrari genel müdürü Sergio Marchionne, Formula 1’de daha fazla takım görmek isteklerini ve bunu Volkswagen ile başlatmak istediğini söyledi.

Redbull takımının motor fiyaskosunu takiben yapılan açıklamada Alman firmayı Formula 1’de motor üreticisi olarak görmek istendiği belirtildi.

Tüm bu isteklere rağmen Alman firmadan bir açıklama gelmedi zira firma son zamanlarda binek araçlarının emisyon skandalının çözümüne yoğunlaşmış durumda. Yine de Marchionne Volkswagen’den umutlu ve ilerleyen yıllarda firmanın bir sistem geliştirip takımlar arasına yerleşeceğini düşünüyor.

Sergio Marchionne, Autosports’a yaptığı konuşmanın devamında; “Tüm olanlara rağmen Volkswagen bunları atlatabilir, beni de gençliğimde Formula 1’e girmek için cesaretlendiren kişi Volkswagen genel müdürüdür. Ayrıca daha önce hiç bu kadar büyük bir firma Formula 1’de yarışmadı. Bir diğer yandan sadece Volkswagen’i değil bundan önceki senelerde General Motors’u da Formula 1’e katılmaya teşvik ettim. Formula 1’in çok daha fazla üreticiye ihtiyacı var. Tüm bu teşvik ve davetler motor sporlarının gelişmesi için yanı sizler için.” diye konuştu.

 

Berke Çoban

Piri Reis Üniversitesinde Gemi Mühendisliği okumaya çalışan bir PETROLHEAD

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Motor üreticisinin artması, üretimin birkaç firma dışında yapılamasını önlediği gibi, rekabeti de artıracağını düşündüğüm için iyi olabilir. Bİr de Vw yapar yani 😀 1.6 V6 tsi, 700 hp, 15k devir 😀

  2. sahtekarın ne işi var formula 1’de. adamlar işi çözmüş. kaliteli koltuklar, janjanlı reklamlar, dergi editörlerini satın al, ADAC falan derken, dışı güzel paketlenmiş hileli tenekeleri dünyaya iteliyorlar. Arkalarına da almışlar Alman devletini ve başta ülkemizdeki gibi Alman muhipleri cemiyetlerini ohh.Ne uğraşacaklar formulayla, elektrik teknolojisiyle, hidrojen yakıt piliyle falan?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu