FeaturedHaberler

220 km/s sürat ile yanlamak korkunç gözüküyor




Driftin her geçen gün popülaritesinin artması ile birlikte, izleyiciler yanlayan otomobillere daha dikkat eder hale geldiler. Durum böyle olunca ve izleyicilerin kalbine giden yol da driftten geçince viraja giriş hızı da önemli bir faktör haline geliyor.

Normal sürücüler otomobilleri ile yanlamaz iken, amatör driftçiler 100 km/s süratle yanlamaya çalışırlar. Profesyonel driftçiler ise pistin durumuna ve virajın açısına göre 160 km/s süratlerle yanlarlar.

Bugün izleyeceğiniz videoda ise bu süratleri bir adım daha ileriye taşındığında neler olduğunu göreceksiniz.  Evet doğru okudunuz 220 km/s sürat ile yanlayan Toyota GT86 modelinden bahsediyoruz.

Bu, düz yolda bile giderken her şeyin bir anda ters gidebileceği bir sürat (tabi yarış otomobilinde değil iseniz) fakat bu sürücü için değil. Fren mesafesini gösteren tabelayı dokunmadan havaya uçurduğunu gördüğünüz zaman her şeyin yolunda gittiğini anlayacaksınız.

Dünya drift rekoru 305 km/s süratle Nissan GT-R modelinde bulunmakta fakat burada dikkat etmemiz gereken iki husus var. Birincisi Nissan sürücüsünün yanlamak için herhangi bir viraja girmesi gerekmiyor ve düz yolda performansını gerçekleştiriyor. İkinci husus ise Nissan GT-R’ın 1380 beygire sahip olması. Standart otomobillerle dünya rekoru GT86 modeline ait olabilirdi.

İzlediğiniz videodaki pistin Norveç’teki Rudskogen Motor Merkezi olduğu tahmin edilmekte fakat  yüzde yüz emin değiliz.

İlgili Makaleler

4 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu