Haberler

Michelin tasarruf peşinde!




Dayanıklılığı ile bilinen, eskise bile ‘diş açma’ ve ‘RECAMIC kaplama’ yöntemleri ile ömrünü birçok kez yenileyebilen Michelin Ağır vasıta lastikleri, ulaştırma ve taşımacılık maliyetlerinde önemli avantaj sağlıyor. Diş açma yöntemiyle % 25, kaplama ile %90 oranında daha fazla kilometre ömrü sunan Michelin lastikleri, bu özelliği sayesinde kullanım ömrünü iki kat artırıyor.

Dayanıklılık, Performans, Enerji Tasarrufu ve Uzun Ömürlülüğü ile bilinen Michelin ağır vasıta lastikleri, ‘Çok ömür uygulaması’ ile lastik kullanım süresini iki katına yükseltiyor. Bu doğrultuda geliştirilen ağır vasıta lastikleri ; tek lastikte birden fazla kullanım ömrü, enerji tasarrufu, hammadde kullanımı ile taşımacılık maliyetlerini ise gözle görülür oranında düşürüyor.

Diş açma ile lastik ikinci ömrünü yaşıyor, ilk ömür performansının % 25’i kadar daha fazla kilometre yapıyor.

Michelin ağır vasıta lastiklerinde kullanılan 200’den fazla hammadde ve oksidasyona dayanıklı ortalama 2 km uzunluğundaki tel yapısı, Michelin karkasına en yüksek güvenilirliği ve uzun ömrü sağlıyor.

Çok ömür uygulamasının ilk aşamasında, yeni lastik, ilk kullanım ömrünü tamamlayıp diş derinliği 3-4 mm’ye indiğinde, Michelin’den eğitim almış yetkili teknisyenler tarafından, özel ekipmanlarla, lastiğe diş açılarak yeni desen ortaya çıkarılıyor. Diş açma, öncelikle sırtta su tahliyesini sağlayan kanalların genişlemesiyle yol tutuş güvenliğini artırmasının yanı sıra lastiğin yakıt tüketimini en az etkilediği dönemde iken lastiğin ömrünü yaklaşık %25 oranında arttırarak yakıt tüketimini minimuma indirirken, kullanım maliyetlerini de düşürüyor.

Recamic kaplama ile üçüncü aşamada lastik; ilk ömrünün minimum % 90’ı kadar performans sergiliyor.

Güçlü karkas yapısı, Michelin ağır vasıta lastiklerine en yüksek kaplanabilme özelliğini sağlıyor. Karkas konusundaki teknolojik liderlik, Michelin’i kaplama konusunda da en önemli üreticilerden biri yapıyor. Toplam performans yönetiminin son aşaması olan Recamic kaplama ile lastikten ilk ömründe elde edilen kilometre performansının %90’ı oranında performans elde ediliyor.

“Çok ömürle” çevreyi korumak da mümkün

Michelin çevreye duyarlılık konusundaki uzmanlığıyla, lastik üretim sürecinin her aşamasında ve her alanında sürdürülebilir gelişmeye imkân sağlayıp, araştırmaya yönelik çalışmaları esas alıyor. Çevreye karşı bu duyarlılık, kauçuğun toplanmasından kullanım ömrü sonunda geri kazanımına kadar her alanda kendini gösteriyor.

Yeni bir lastiğe kıyasla yüzde 70 ila 80 daha az kauçuk kullanılmasını sağlayan “Çok Ömür” uygulaması, doğal kaynakları korurken, lastik ömrünün uzaması ve kaplamanın geliştirilmesi ile geri kazanılması gereken hurda lastik sayısını da önemli ölçüde azaltıyor.

Çok ömür uygulaması yapılan lastik, yeni lastiğe oranla yuvarlanma direncini azaltarak, yakıt tüketimi ve karbondioksit emisyonunun azaltılmasına da yardımcı oluyor.

ANIL BULUT

Trakya Üniversitesinde Mak Müh okumaktayım.1997'de arka koltukta dikilerek babamı gözlemlemek, ne olduğunu anlamakla başladı bu tutku.Şimdilerde ise kendi aracım olan Opel Corsa ile şoför koltuğunda devam ediyor:)

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu