Haberler

Donkervoort D8 GTO-RS korku saçıyor




Hollandalı spor otomobil üreticisi Donkervoort, yeni D8 GTO-RS modelini tanıttı.

2011 yılında tanıtılan D8 GTO’dan daha akıllı, daha ateşli ve daha geniş olarak öne çıkartılan modelin önemli aerodinamik özelliklere sahip olduğunu belirten Donkervoort, iç mekana da daha sportif ve kaliteli dokunuşlar yapmış. Lüks deri koltuklar ve Alcantara spor direksiyona sahip otomobil, karbon fiber ön konsol gibi detaylar sayesinde oldukça çekici bir iç mekanla yolcularını karşılıyor.

D8 GTO’da olduğu gibi Audi’den alınan 2.5 lt TFSI 5-silindirli motorla donatılan D8 GTO-RS’in motor yönetim sistemi BOSCH tarafından tekrardan elden geçirilirken, performans verileriyle alakalı henüz net bir bilgi bulunmuyor. Maksimum 380 BG güç ve 1600 d/d’da 450 Nm tork değerleri sunarak 700 kg’lık ağırlığıyla 0’dan 100 km/sa’lik hıza 2.8 sn’de çıkan, 0-200km/sa’lik hızlanmasını ise sadece 8.6 sn’de tamamlayan D8 GTO’dan daha yüksek bir güce sahip olması beklenen otomobil, yeni süspansiyonlar ve yüksek performans fren sistemiyle de donatılmış.

40 adetle sınırlı olacağı belirtilen D8 GTO-RS’in fiyat etiketini 151,173€ olarak belirleyen Donkervoort, yüksek bir fiyat belirlemiş gibi gözükse de şimdiden 21 sipariş aldığını belirtiyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu