Haberler

Toyota C-HR, Nismo’ya rakip olacak




Toyota’nın Sakarya’daki fabrikasında üretilecek olan yeni crossover modeli C-HR’nin 1.2 litre turbo, 1.8 litre hibrit ve 2 litre atmosferik versiyonlarının yanına performanslı bir alternatif daha gelebilir. Firmanın mühendislerinden Hiro Koba, C-HR’nin Nissan Juke Nismo modeline rakip niteliğinde bir versiyonunun, Toyota tarafından üretilebileceğinin uzak bir ihtimal olmadığını belirterek ateşli bir motor seçeneğinin daha gelebileceğini ifade etti.

Koba, bu yüksek performanslı modelin henüz üretim anlamında onaylanmadığını fakat bu ihtimalin gerçekleşmesi için çaba sarfettiğini söyledi. İdeallerinde yalnız olmayan başmühendise bir de Toyota’nın Avrupa Kıdemli Müdürü Rembert Serrus’dan destek geldi. Serrus, C-HR’nin spor versiyonunun yeni bir algı yaratacağını fakat bunun ortaya çıkaracakları sükseye bağlı olduğunu belirtti.

toyota-ch-r (2)Türk üretimi yeni crossover hakkında henüz detaylı bilgi olmasa da basındaki dedikodular, C-HR’nin gelecek ay Nürburgring’deki 24 saat dayanıklılık yarışında boy göstereceğini ve Toyota’nın da modelin nasıl sonuçlar vereceğini  takip edeceğini işaret ediyor. Pistte yarışacak olan bu prototip aynı zamanda yollarda da görebileceğimiz ve üzerinde çalışılan ateşli versiyonun, yani 1.5 litre ve 178 beygirlik ünite taşıyan C-HR’nin bir örneği olacak.

Hatırlanıldığı üzere C-HR’nin örtüsü, bu yılın başlarında Cenevre fuarında kaldırılmıştı ve model, şirkete crossover marketinde yeni bir soluk getirmek üzere tasarlanmıştı. C-HR, Toyota’nın yeni geliştirdiği TNGA platformu üzerine inşa edilecek ve bu sayede çeşitli motor seçenekleri ile satışa sunulacak.

toyota-ch-r (1)

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. tanıtılalı kaç ay oldu hala içine dair hiç bir görüntü yok. adapazarında banttan indi barı adabazarlı toyota çalışanı bi kardeşimiz sızdırsa 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu