Haberler

2018 Jeep Wrangler, casuslara yakalandı




Dördüncü nesil Jeep Wrangler, etrafta tanıtımının gelecek yıl yapılacağı söylentileri dönerken, kamuflajlı bir şekilde casus fotoğrafçılara yakalandı.

Yayımlanan fotoğraflara baktığımızda, efsaneleşen köşeli silüetini devam ettiren arazi aracının ağır bir kamuflajla örtülü olduğunu görüyoruz. Detaylarını göremediğimiz test prototipinin kamuflajının altında gerçekten yeni Wrangler‘ın yattığını mı yoksa bunun yalnızca motor ve aktarma organlarının test edilmesi için kullanılan, güncel Wrangler gövdesine sahip bir “test mule” mi olduğunu anlamak oldukça güç.

Fiat Chrysler Automobiles’in en son büyüme planlarına göre, bu yılın başında 2018 Wrangler’ın “yeni nesil” motor ve şanzıman seçeneklerine sahip olacağını ve bu seçeneklerin arasında hibrit ve elektrikli konfigürasyonların bulunacağını öğrenmiştik. Ayrıca dizel motor seçeneklerinin de arttırılacağı düşünülüyordu. Son raporlar ise yeni Wrangler piyasaya sürüldüğünde bile gitgide daha da sık görmeye başladığımız güncel modelin, bir süre daha üreticinin Toledo’daki tesisinde eş zamanlı olarak üretilmeye devam edileceği yönünde. Tüm bunlara ek olarak Jeep’in yeni Wrangler’ın bir pick-up versiyonunun da bulunacağı ve yine aynı üretim bandından ineceği söyleniyor.

İlk etapta, 2006 yılından bu yana üretilen JK kasa kodlu Wrangler’ın yerini bırakacağı modelin tamamen alüminyumdan üretilecek bir gövdeye sahip olduğu söylense de, FCA CEO’su Sergio Marchionne, yaptığı bir açıklamada modelde alüminyum parçalara yer verileceğini ancak tüm parçaların bu metalden üretilmeyeceğini söylemişti.

Yeni Jeep Wrangler’ın 2017 yılının ilk yarısında tanıtılacağı ve birkaç ay sonra pick-up versiyonunun onu takip edeceği düşünülüyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu