Haberler

Berkay Besler birincilik serisine devam etti




CIK/FIA takviminde yer alan ve Avrupa’daki sayılı yarış serilerinden biri olan International BNL Karting Series’ in ilk ayağı Belçika’nın Genk Pisti’nde koşuldu. Karting sporunun mabedi kabul edilen; bu güne kadar birçok Formula 1 pilotunun ve sayısız üst düzey otomobil sporcularının yetiştiği pistte, milli sporcumuz Berkay Besler de start aldı ve birinci olarak kariyerindeki unutulmaz hafta sonlarından birine imza attı.

Cumartesi günü ilk heat yarışını kazanan sporcumuz, 2. eleme yarışında formasyon turunda patlayan buji yüzünden yarışa dahi başlayamadı ve 1. finale 18. sıradan başlamak zorunda kaldı. Cumartesi günü ilk final yarışını mükemmel bir performansla 5. bitiren Berkay, pazar günü yapılan heatler sonucu 2. finale pol pozisyonda başladı ve yarışı 18 tur boyunca domine ederek birinciliği elde etti.

Toplam puanlarda sayısız üst düzey sporcuyu geçerek genel klasman birinciliğini alan Berkay Besler, uluslararası başarı zincirine çok önemli bir halka eklemiş oldu.

Milli sporcumuz geçirdiği hafta sonunu “Bu pistte yarış kazanmanın keyfi ve anlamı çok başka. Seyreden yüzlerce kişiye neler yapabileceğimi gösterdim ve aldığım övgüler beni gerçekten gururlandırdı. Bana her zaman güvenen ve her türlü şart altında tüm imkanlarının fazlasını yapan takımıma ve ekibime çok teşekkür ediyorum.” şeklinde değerlendirdi.

Kaynak: TOSFED

Tarık Erbaş

Arabalara olan tutkum, pantolonlarımın dizleri yırtılana kadar, halı motiflerinde model arabalarımı sürmem ile başladı ve aynı tutku ile devam ediyor. 1998 doğumluyum, Vefa Lisesi'nde okuyorum. Otopark ailesinin bir parçası olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu