Haberler

Tesla Roadster’ın ikinci nesli geliyor




Tesla, şu sıralar Model 3’e olan yoğun talepten dolayı bir hayli meşgul olsa da ikinci nesil Roadster modeli hakkında şimdiden detay vermeye başladı.

Sunduğu yeniliklerle önemli başarılara imza atan Kaliforniya asıllı firmanın üç yıl sonra çıkacak bu yeni spor model için çalışmalara şimdiden başladığına inanılıyor. Aynı zamanda Tesla, modelin gelişim sürecini saklı tutarak bizlere yine çok başarılı bir ürün sunacağının da sinyallerini veriyor.

Buna rağmen, Tesla’nın İskandinav ülkelerdeki yöneticisi Peter Bardenfleth-Hansen, yeni Roadster’ın ilk detaylarını az da olsa ortaya çıkardı. Göteborg’daki ticari bir fuarda yapılan sunumda, üstü açık elektrikli spor otomobilin önceki nesline göre biraz daha farklı ve büyük gözükeceği, performansında artışa gidileceği Bardenfleth-Hansen tarafından doğrulandı.

Yeni Roadster’ın daha güçlü olacağı düşünülürse, geliştirilmiş elektrikli aktarma organlarının kullanımına imkan sağlayacak platformun, Model 3’ten alınabileceği şu an için fazlasıyla belirsiz olsa da imkanlar dahilinde.

Fakat yeni model piyasaya sürülmeden önce, Tesla’nın söz verdiği üzere güncel Roadster modeline 3.0 güncellemesini sağlaması gerekli. Bu güncellemenin duyurulması bir yıl öncesine kadar dayanıyor fakat yeni aerodinamik kit, düşük yuvarlanma dirençli lastik ve LG hücreli batarya içeren iyileştirme paketi henüz kimseye ulaşmamış gibi görünüyor. Bu nedenle sadece yeni batarya paketi, Tesla’nın web sitesinde sipariş için uygun durumda bulunuyor.

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu